Etusivu > Ajankohtaista > Työmäärä ja vaatimukset lisääntyvät - osaava isännöinti erottuu

Työmäärä ja vaatimukset lisääntyvät - osaava isännöinti erottuu

Tiedote 7.12.2010

Uusi asunto-osakeyhtiölaki toi isännöintiin lisää työtä ja vaatimuksia, mikä edellyttää jatkuvaa tietojen päivittämistä. 680 isännöitsijää syventyi uuden asunto-osakeyhtiölain yksityiskohtiin Isännöintiliiton lakikoulutuksessa syys-joulukuussa. - Ammattilaisten osaaminen on hyvällä tasolla ja uuden lain myötä osaava isännöinti erottuu, arvioi Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm.

Furuhjelmin mukaan lain perusasiat osataan hyvin. Isännöitsijöitä kiinnostaakin nyt esimerkiksi isännöitsijäntodistuksen, kunnossapito- ja muutostöiden uusien säännösten sekä vahingonkorvausvastuun yksityiskohdat.

Käytännössä isännöintiyritys tuottaa uuden asunto-osakeyhtiölain velvoittamat uudet palvelut, kuten huoneistoremontti-ilmoitusten käsittelyn ja rekisterin ylläpitämisen. - Yhtiön hallituksen ja isännöinnin on sovittava uusien palveluiden hoitamisesta, ellei vielä ole sovittu, ja toimintatavoista on tiedotettava osakkaita, Furuhjelm muistuttaa.

- Uuden asunto-osakeyhtiölain myötä taloyhtiön johtaminen edellyttää ammattimaista asioiden hallintaa. Suuri ja merkityksellinen asia on se, miten lain velvoittamasta kunnossapitotarveselvityksestä siirrytään systemaattiseen korjausohjelmaan, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Noin 680 isännöitsijää osallistui syksyn aikana Isännöintiliiton ja paikallisten isännöitsijäyhdistysten järjestämään tehokoulutukseen uudesta asunto-osakeyhtiölaista. Koulutus järjestettiin 16 paikkakunnalla ympäri maata. Kouluttajana toimi Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm. Koulutuksista saatu palaute on ollut erinomaista.

Lisätiedot

Isännöintiliitto

Lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 597 5976
Toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Isännöinnin tiedottajaverkoston jäsenet eri puolilla maata osaavat kertoa paikallisesta tilanteesta.
Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 7.12.2010 08:53