Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: rahastusväitteet perättömiä

Isännöintiliitto: rahastusväitteet perättömiä

Tiedote 10.12.2010

Isännöintiliitto tyrmää väitteet siitä, että isännöintiyritykset rahastavat uuden asunto-osakeyhtiölain varjolla. - Isännöintiyritykset ovat sopineet uusien palveluiden tuottamisesta ja hinnoittelusta taloyhtiöiden kanssa. Näyttöä rahastuksesta ei ole, on esitetty vain epämääräisiä väitteitä ja aiheettomia syytöksiä, korostaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Rahastusta olisi sellainen toiminta, että isännöintiyritys laskuttaa asiakasta sovittua enemmän tai laskuttaa samasta työstä kahteen kertaan. - Jos näin on jossakin toimittu, se on tietenkin väärin, mutta tällaisesta laskutuksesta ei ole esitetty näyttöä, Heikkilä sanoo.

Se ei ole rahastusta, jos joku yritys pyytää palveluistaan kalliimpaa hintaa kuin naapurifirma. - Yksittäiset ylilyönnit karsiutuvat markkinoilta nopeasti, Heikkilä toteaa.

Isännöintiyritykset tuottavat asiakastaloyhtiöilleen niiden tarpeiden mukaisia palveluita. Yleensä taloyhtiöt hankkivat isännöintiyritykseltä palvelut, joilla hoidetaan uuden lain tuomat velvoitteet. Joissakin tapauksissa nämä ovat sisältyneet isännöintisopimuksiin jo aikaisemminkin, mutta valtaosin on kyse uusista palveluista.

- Taloyhtiön hallitus voi hankkia uudet palvelut isännöintiyritykseltä tai tehdä ne itse. Jos hallitus ostaa palvelun isännöintiyritykseltä, totta kai sillä on hinta. Ei mikään palveluyritys pysty tuottamaan asiantuntijapalvelua ilmaiseksi, Heikkilä selventää.

Eniten ongelmia näyttää olleen tiedotuksessa. Taloyhtiön hallitukset eivät ole muistaneet sopia isännöinnin kanssa siitä, että osakkaille tiedotetaan, mitä isännöinnin kanssa on sovittu ja miten osakkaan tulee toimia.

Jos taloyhtiö on tyytymätön isännöintipalveluun tai sen hinnoitteluun, hallitus varmasti neuvottelee isännöintiyrityksen kanssa tilanteen korjaamiseksi. Jos neuvottelut eivät tuota tulosta, hallitus luonnollisesti harkitsee palveluntarjoajan vaihtamista.

Lisätiedot

Isännöintiliitto

Toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342
Lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 597 5976

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 10.12.2010 11:19