Etusivu > Ajankohtaista > Opas huoneistoremonttien ilmoitusvelvollisuudesta ja käsittelymaksuista ilmestynyt

Opas huoneistoremonttien ilmoitusvelvollisuudesta ja käsittelymaksuista ilmestynyt

Tiedote 13.12.2010

Huoneistoremonttien ilmoitusvelvollisuudesta ja niiden käsittelymaksuista on ilmestynyt uuden asunto-osakeyhtiölain mukainen opas. Oppaan kirjoittamiseen ryhdyttiin oikeusministeri Tuija Braxin aloitteesta.

Oppaan tarkoituksena on yhtenäistää taloyhtiöiden osakkaita koskeva ilmoituskäytäntö. Oppaan ovat laatineet yhteistyössä oikeusministeriö, Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto ja Kuluttajaliitto.

Oppaassa annetaan ohjeet mm. siihen, mistä remonteista pitää ilmoittaa, mistä ilmoituksista taloyhtiö saa periä maksuja, kuka päättää osakkaalta perittävistä maksuista, keneltä maksut peritään sekä miten yksittäisen ilmoituksen käsittelykulut on määriteltävä.

Oppaan voi ladata Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton verkkosivuilta.

Opas huoneistoremonttien ilmoitusvelvollisuudesta ja niiden käsittelymaksuista (pdf)

Lisätietoja

Isännöintiliitto, lakimies Marina Furuhjelm puh. 050 597 5976

Kiinteistöliitto, päälakimies Anu Kärkkäinen puh. 050 337 6699

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

http://www.isannointiliitto.fi
http://www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 13.12.2010 11:14