Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintialan koulutustarpeet selvitettävä

Isännöintialan koulutustarpeet selvitettävä

Tiedote 14.12.2010

Isännöintiliitto esittää, että tulevaan hallitusohjelmaan kirjataan isännöintialan koulutustarpeiden selvittäminen. - Isännöintialan koulutustarpeet tulee selvittää ja koulutusta kehittää esiin tulevien tarpeiden mukaisesti, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöinti on avaintoimiala, joka vaikuttaa merkittävästi asumisen ja kiinteistöalan haasteiden ratkaisemiseen. Isännöintialan henkilöstön osaamisen kehittäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta haasteista selvitään. Isännöinnin koulutus Suomessa ei ole tulevien vaatimusten edellyttämällä tasolla.

Suomessa on yli 80 000 asunto-osakeyhtiötä ja tuhansia vuokratalo- ja kiinteistöyhtiöitä. Kaikkiaan asunto-osakeyhtiöissä ja vuokrataloyhtiöissä on reilusti yli miljoona kotia, joissa asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista. Asunto-osakeyhtiöissä on 300 000 hallituksen jäsentä ja yli miljoona yksityistä osakkeenomistajaa.

Isännöinti on avaintoimiala, jossa ainoastaan 2500 isännöitsijää vastaa yhdessä omistajien kanssa kiinteistöjen ammattimaisesta ylläpidosta, kehittämisestä, arvon säilymisestä ja asumisviihtyvyydestä.

Isännöitsijöiden osaamisen kehittäminen ja uuden työvoiman saaminen alalle on äärimmäisen tärkeää.

Yleisesti tunnustettuja asumisen ja kiinteistöalan haasteita lähivuosina ovat mm:

  • valtava korjausrakentamisen tarve
  • energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät merkittävästi
  • asumisen kustannukset kohoavat
  • monikulttuurisuus lisääntyy asukkaiden joukossa
  • isännöintipalveluiden tarve kasvaa, alalle tarvitaan lisää ammattilaisia
  • isännöitsijöistä puolet saavuttaa eläkeiän vuoteen 2020 mennessä

Lisätietoja

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 14.12.2010 13:30