Etusivu > Ajankohtaista > Yleisohje kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta päivitetty - koulutusta tammikuussa

Yleisohje kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta päivitetty - koulutusta tammikuussa

Kirjanpitolautakunta (KILA) on päivittänyt asunto-osakeyhtiöille ja keskinäisille kiinteistöyhtiöille vuonna 2005 annettua yleisohjetta kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta. Kiinko järjestää aiheesta koulutusta tammikuussa.

Yleisohjeessa on myös aivan uusia tulkintoja. KILA ottaa kantaa mm. tuloihin ja pääomasijoituksiin liittyvien erien kirjanpitokäsittelyyn, oman pääoman käsittelyyn sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sisältöön.

Uuden yleisohjeen soveltamista käsitellään Tilinpäättäjän tietoisku -koulutuksissa tammikuussa. Tilaisuudesta saa varmuutta vuoden 2010 tilinpäätöksen tekemiseen asunto- ja kiinteistöosakeyhtiössä. Lisäksi on mahdollista päivittää tiedot ajan tasalle kirjanpidon ja verotuksen näkökulmasta vuodelle 2011 uuden yleisohjeen ja muuttuneen lainsäädännön säännösten mukaisesti

Ohjelma ja ilmoittautuminen:

Ohjelmassa on mm. uuden asunto-osakeyhtiölain mukaiset mahdollisuudet poiketa vastikeperusteesta ja taseen pysyvien vastaavien esittämiseen liittyviä kysymyksiä, oman pääoman todentamista asunto- ja kiinteistöosakeyhtiössä sekä asuintalovarauksen käyttöä.

Lähde: Kiinko

Julkaistu: 16.12.2010 13:54