Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Vihdoinkin isännöinnin merkitys ymmärretään

Isännöintiliitto: Vihdoinkin isännöinnin merkitys ymmärretään

Isännöintiliitto on erittäin tyytyväinen, että ympäristöministeriö on asettanut työryhmän, joka selvittää asuinkiinteistöjen isännöinnin ja isännöintipalvelujen nykytilannetta ja tulevia haasteita. - Isännöintiliitto on tehnyt vuosia työtä isännöinnin kehittämiseksi. Nyt myös muut toimijat osallistuvat työhön. Meillä on yhteinen ymmärrys siitä, että isännöinnin täytyy tulevaisuudessa kehittyä, kommentoi Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöintiliitto toivoo, että selvityksen myötä isännöinnin koulutusjärjestelmä laitetaan kuntoon. - Toivomme, että tämän selvityksen pohjalta hallitusohjelmaan kirjataan, että isännöinnin osaamisen kehittämisessä ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin.

Selvityksessä pureudutaan toimialan kehittymisen esteisiin ja tuloksena saadaan kehittämistoimenpiteitä. - Vihdoinkin on huomattu isännöinnin merkitys, Heikkilä kiittää.

Isännöinti ei ole vain hallinnon pyörittämistä, vaan asiakaskeskeistä kiinteistönjohtamista, jossa eri osat toimivat kitkatta: päätöksenteko toimii, palveluverkosto toimii ja asiakkaiden tarpeet huomioidaan.

Ympäristöministeriön selvitystyö on Heikkilän mukaan selvä jatkumo Isännöinnin Visio 2020 -hankkeelle. - Selvitysryhmä voi hyödyntää Isännöintiliiton keräämää tietoa. Isännöinnin Visio 2020 -hankkeessa on selvitetty esimerkiksi asiakasvaatimukset ja alan kansainvälinen tilanne. Lisäksi on määritelty alan muutosvoimat.

Isännöintialan kehittämistarpeita selvitetään (ympäristöministeriön tiedote 22.12.2010)

Isännöintialan koulutustarpeet selvitettävä (Isännöintiliitontiliiton tiedote 14.12.2010)

Asettamispäätös (pdf)

Lisätiedot: Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Julkaistu: 22.12.2010 12:44