Etusivu > Ajankohtaista > Vuoden 2011 korjaus- ja energia-avustusten hakuaika alkanut

Vuoden 2011 korjaus- ja energia-avustusten hakuaika alkanut

Vuoden 2011 korjaus- ja energia-avustustukset ovat tulleet hakuun. Korjaus- ja energia-avustusten hakuaika päättyy 8.4.2011. Hissien rakentamis- ja suunnitteluavustusten sekä terveyshaitta-avustusten hakuaika on jatkuva.

ARA antaa ohjeet avustusten hakemisesta, myöntämisestä ja maksamisesta sekä valvoo järjestelmän toimintaa kunnissa. Kunnat ilmoittavat hakuajan päätyttyä ARAlle määrärahatarpeensa myöntämiinsä avustuksiin. ARA osoittaa määrärahaosuudet kunnille. Tarkempia tietoja kunnan myöntämistä avustuksista, uusi energia-avustus mukaan lukien, saa kunnista.

Hakuaika ja hakumenettely ovat valtakunnalliset. Hakuaika päättyy 8.4.2011. Terveyshaitan poistamista, hissin rakentamista ja hissittömään vanhaan kerrostaloon rakennettavan hissin suunnittelua koskevaa avustusta voidaan kuitenkin hakea kunnan kautta ARAlta myös normaalin hakuajan jälkeen.

Kunnat julistavat avustukset haettaviksi ja hakemukset jätetään määräaikaan mennessä sille kunnalle, jossa korjattava kohde sijaitsee. Hakijana ja avustuksensaajana on yleensä korjattavan kohteen omistaja.

Hakulomakkeita sekä tarkempia tietoja hakemisesta saa kuntien korjausavustuksia käsitteleviltä viranomaisilta. ARAsta saa lisää tietoja lähinnä ARAn myöntämistä korjausavustuksista. Korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksia koskevat lomakkeet löytyvät kohdasta Lomakkeet / Korjausavustukset. Hakemukset jätetään kuntaan.

Ohjeet

Lähde: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Julkaistu: 10.1.2011 09:33