Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: jalankulkijat ohjattava turvallisille reiteille

Isännöintiliitto: jalankulkijat ohjattava turvallisille reiteille

Tiedote 11.1.2011

Isännöintiliitto kehottaa jalankulkijoita varovaisuuteen niin liukkauden kuin katolta putoavien lumen ja jään vuoksi. Kadulla olevia puomeja ja muita kulkuesteitä on ehdottomasti noudatettava. Myös räystäitä kannattaa tarkkailla. Pääsy liukkaille tai lumenputoamisen vaara-alueelle pitää estää puomeilla tai muilla keinoin.

Taloyhtiön hallituksen tai isännöitsijän tulee huolehtia turvallisuudesta aina, kun heidän tietoonsa tulee mahdollinen vaaratilanne. Putoamisvaarassa olevan lumen ja jään lisäksi jalankulku on estettävä silloin kun lumia pudotetaan katolta tai parvekkeelta.

Puomien tms. esteiden lisäksi jalankulkijoille pitää kertoa, mistä on kyse. Hallituksen ja isännöitsijän on huolehdittava, että paikalla on kyltti, jossa varoitetaan katolta putoavasta lumesta tai jäästä. Lisäksi jalankulkija on opastettava kulkemaan turvallista reittiä vaaranpaikkojen ohi. - Tarvittaessa paikalle on hankittava henkilö ohjaamaan kulkijoita, korostaa Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm.

Huoltoyhtiöllä saattaa olla tilauskirja täynnä moneksi päiväksi, eikä puomitus ja lumenpudotus onnistu välittömästi. Tällöin hallituksen on huolehdittava, että nämä palvelut hankitaan jostain muualta. - Asia on hoidettava kuntoon heti. Tarvittaessa hallituksen on vaikka itse vietävä puomit ja kyltit paikoilleen, Furuhjelm muistuttaa.

Yhtiön johdon eli hallituksen ja isännöitsijän on huolehdittava, että lumenpudotus ja puomitus- yms. turvallisuuspalvelut on hankittu asianmukaisesti. Tavallisesti nämä on määritelty yhtiön huoltosopimuksessa. Isännöintiliitto korostaa, että lumien pudottamisessa ja kulkuesteiden järjestämisessä ei kannata säästää. - Isännöitsijällä tulee olla mahdollisuus hoitaa asiat kuntoon eli oikeus tilata tarvittavat palvelut taloyhtiölle, huomauttaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Lisäksi hallituksen ja isännöitsijän on valvottava, että huoltoyhtiö tms. palveluntarjoaja suorittaa työt sopimuksen mukaan. - Käytännössä hallituksen jäsenet voivat paremmin tarkkailla tilannetta, koska he usein asuvat yhtiössä ja siten voivat havainnoida tilannetta päivittäin. Myös huoltoyhtiöllä on vastuu tarkkailla mahdollisia vaaranpaikkoja, Furuhjelm sanoo.

Lisätiedot

Isännöintiliitto

lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 597 5976

toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 11.1.2011 13:52