Etusivu > Ajankohtaista > Kosteus- ja hometalkoot pureutuu asuntokaupan haasteisiin

Kosteus- ja hometalkoot pureutuu asuntokaupan haasteisiin

Kosteus- ja hometalkoissa käynnistyy laaja selvitys- ja kehityshanke, joka pureutuu asunto- ja kiinteistökaupan ongelmiin Suomessa. Kosteus- ja hometalkoiden tavoitteena on parantaa niin ostajien kuin myyjien mahdollisuutta arvioida asuntoon, kiinteistöön tai talopakettiin liittyviä kosteusvaurioriskejä ja varautua niihin.

Hankkeessa selvitetään miten riitatilanteeseen ajaudutaan; mitä ongelmia on kaupan osapuolten oikeussuojassa, kuntotarkastuksen huomioimisessa sekä virhevastuun jakautumisessa. Tämän jälkeen pyritään ennaltaehkäisemään riitoja tuomalla kiinteistö- ja asuntokauppaan uusia työkaluja sekä kaupanteon riskit nykyistä selvemmin esiin.

Hanke on avoin myös suurelle yleisölle ja alan asiantuntijoille. - Tarkoitus on koota kattava tieto niistä syistä ja tilanteista, joissa asunto- ja kiinteistökauppa menee pieleen kosteus- tai homevaurion vuoksi. Toivommekin aktiivista palautetta aiheesta hankkeen työryhmälle, mielellään sähköpostitse tai talkoiden kotisivujen kautta www.hometalkoot.fi , sanoo ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen.

Valtakunnalliset kosteus- ja hometalkoot on vuonna 2009 valtioneuvoston päätöksellä käynnistetty viisivuotinen ohjelma. Ympäristöministeriön vetämän laajan hankekokonaisuuden tavoitteena on kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamien terveyshaittojen ja kansantaloudellisten menetysten systemaattinen vähentäminen.

Lähde: Kosteus- ja hometalkoot

Julkaistu: 17.1.2011 14:42