Etusivu > Ajankohtaista > Vapaavuori: Kiinteistön kunnon ja tulevien investointien tulisi näkyä asunnon hinnassa

Vapaavuori: Kiinteistön kunnon ja tulevien investointien tulisi näkyä asunnon hinnassa

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren mielestä asuntojen hintojen tulisi peilata paremmin kiinteistön kuntoa ja tulevia investointeja, jolloin markkinat toimisivat reilummin. Vapaavuori puhui Kiinteistö- ja rakentamistalkoissa 26.1.2011.

Talkoiden puheenvuoroissa korostettiin keskiviikkona 26.1. myös kiinteistö- ja rakennusalan merkitystä ilmastomuutoksen torjunnassa. KIRA-talkoiden suojelija Jan Vapaavuori painotti kiinteistö- ja rakennusalan merkitystä Suomen kansantaloudelle: 0,5 miljoonaa työllistettyä, 25 % BKT:stä, ¾ kansallisvarallisuudesta, 60 % vuosittaisista investoinneista.

Kiinteistö- ja rakentamistalkoot järjestetään 26. - 27.1.2011. Talkoot kokoaa vuosittain yhteen poliittisia päättäjiä ja virkamiehiä, median, kansalaisjärjestöjen, tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän edustajia sekä toimialan omia edustajia. Talkoiden järjestämisestä vastaa 13 järjestön muodostama Kiinteistö- ja Rakentamisfoorumi eli KIRA-foorumi yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Isännöintiliito on yksi KIRA-foorumin taustajärjestöistä.

www.kirafoorumi.fi

Lähde: Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi

Julkaistu: 27.1.2011 10:14