Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto ROTI-raportista: isännöinti avainroolissa energiatehokkuuden parantamisessa

Isännöintiliitto ROTI-raportista: isännöinti avainroolissa energiatehokkuuden parantamisessa

Rakennetun omaisuuden tila eli ROTI-raportissa pureudutaan mm. kiinteistö- ja rakentamisalan ekotehokkuuden ja osaamisen parantamisen haasteisiin. Isännöintiliitto muistuttaa, että isännöinnillä on näissä merkittävä rooli.

ROTI-raportissa todetaan, että energiatehokkuuden seuraavia innovaatioita on haettava olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuden parantamisesta. - Asunto-osakeyhtiöiden osakkaiden ja käyttäjien asenteisiin on pystyttävä vaikuttamaan ja he tarvitsevat koulutusta. Isännöinnillä on avainrooli, kun asunto-osakeyhtiöissä tehdään energiatehokkuutta koskevia päätöksiä, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöintiliitto tulee tämän vuoden aikana panostamaan asunto-osakeyhtiöiden osakkaiden ja käyttäjien energianeuvontaan työ- ja elinkeinoministeriön, Sitran ja Motivan hankerahoituksen tuella.

Isännöintialan koulutus kuntoon

ROTI-raportissa painotetaan myös, että kiinteistö- ja rakentamisalalle tarvitaan huippuosaamista. Heikkilä muistuttaa, että jopa puolet nykyisistä isännöitsijöistä puolet jää eläkkeelle 10 vuoden aikana. - Ammattitaitoisen työvoiman saatavuus on varmistettava. Isännöintiliiton tavoitteena on, että isännöintialan koulutus saadaan huippukuntoon.

Ympäristöministeriö on asettanut työryhmän selvittämään asuinkiinteistöjen isännöinnin ja isännöintipalvelujen nykytilannetta ja tulevia haasteita. Isännöintiliitto toivoo, että tämän selvityksen pohjalta hallitusohjelmaan kirjataan, että isännöinnin osaamisen kehittämisessä ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin.

Isännöintiliitto on ollut mukana ROTI-hankkeen Rakennukset-asiantuntijapaneelissa.

Rakennetun omaisuuden tila -raportti (pdf)

Julkaistu: 2.2.2011 11:05