Etusivu > Ajankohtaista > Laaja sisäilman hometutkimus käynnistyy

Laaja sisäilman hometutkimus käynnistyy

Osana valtakunnallisia Kosteus- ja hometalkoita käynnistyy laaja TOXTEST-tutkimushanke, jonka tavoitteena on kehittää sisäympäristönäytteille soveltuva käytännöllinen mittausmenetelmä. Menetelmän avulla voitaisiin tulevaisuudessa priorisoida homevaurioituneiden kohteiden korjauksia sekä osoittaa terveyshaittaa aiheuttava tekijä entistä luotettavammin.

- Kosteus- ja homevauriot vaihtelevat syiden, laajuuden ja vakavuuden sekä niihin liittyvien terveyshaittojen osalta suuresti. Rakennusten korjaustarpeen arviointia vaikeuttaa käytössä olevien menetelmien rajallisuus. Puutetta on muun muassa keinoista, joiden avulla voidaan arvioida vaurion terveydelle haitallisia ominaisuuksia, sanoo Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen.

Tutkimustulosten pohjalta pyritään kehittämään myrkyllisyyden luokitusjärjestelmä homevaurioille rakennusteknisten ja mikrobiologisten tutkimusten tueksi.

Kolmevuotinen tutkimushanke toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johdolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Helsingin yliopiston (HY) sekä Työterveyslaitoksen (TTL) yhteistyönä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Julkaistu: 2.2.2011 10:46