Etusivu > Ajankohtaista > Talokeskus: kiinteistön tila ymmärrettävä kokonaisuutena

Talokeskus: kiinteistön tila ymmärrettävä kokonaisuutena

Talokeskus esittää kiinteistöjen kunnon ja energiankulutuksen seurantaan uudenlaista tila-arviointia. Erinomaisen kiinteistönpidon arviointimalli mahdollistaa kiinteistön tilan kuvaamisen kokonaisuutena laajasti eikä vain sen teknisen kunnon ja energiankulutuksen näkökulmasta.

- Erinomaisessa kiinteistönpidossa kiinteistöä tarkastellaan myös sen käyttäjien, ympäristön, turvallisuuden ja terveellisyyden sekä talouden näkökulmista. Talokeskuksen kehittämän arviointimallin avulla asiaan perehtymätönkin saa helposti käsityksen kiinteistön tilasta, kertoo Talokeskuksen toimitusjohtaja Jani Saarinen.

Talokeskuksen ja Tapio Karhun diplomityönä kehittämä tila-arviointi perustuu lainsäätäjän vaatimien ja markkinoilta saatavien kuntoarvioiden ja muiden selvitysten hyödyntämiseen. Malli perustuu graafiseen tulosteeseen, jossa kuvataan kiinteistöstä selvitetyt ja siitä puuttuvat tiedot.

Talokeskus kehittää mallinsa pohjalta kiinteistötarkastusten ja tutkimusten raportointia. Talokeskus haluaa kuitenkin tarjota mallia laajempaan käyttöön kiinteistöjen omistajien hyödyn-nettäväksi tai pohjaksi julkiselle keskustelulle.

Lähde: Talokeskus

Julkaistu: 8.2.2011 14:54