Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto tutki: isännöintiin luotetaan

Isännöintiliitto tutki: isännöintiin luotetaan

Tiedote 17.2.2011

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus kertoo, että isännöintiyrityksiä pidetään luotettavina, ammattitaitoisina ja vastuullisina. Isännöintisopimusten sisältö tunnetaan edelleen heikosti, vaikkakin hiukan edellisvuosia paremmin. - Taloyhtiöiden hallitukset ovat havahtuneet siihen, miten tärkeää on sopia isännöinnistä selkeästi, uskoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Eniten hallitukset kehuvat isännöitsijöiden talousasioiden osaamista. Kokousten hoitamiseen ja taloushallintoon ollaan hyvin tyytyväisiä. - Perusasiat näyttävät olevan laajasti hyvässä kunnossa, Kauranen tulkitsee.

Asiakaspalveluun ja teknisiin asioihin hallitukset toivovat enemmän osaamista. Viestintä asukkaille ja taloyhtiön johtaminen kerää heikoimmat arvosanat. Vaikka viestinnässä on toivomisen varaa, taloyhtiöiden hallitukset pitävät isännöintiä palveluhenkisenä.

Huolto- ja siivouspalveluiden sekä korjausrakentamisen hankintaan noin puolet hallitusten jäsenistä on tyytyväisiä. - Neutraalien ja epätietoisten osuus on suuri, mikä voi kertoa siitä, että hallituksen jäsenet eivät oikein koe olevansa näissä asioissa asiantuntijoita, Kauranen kommentoi.

Mielikuva rahastusongelmista ei vastaa todellisuutta

Tutkimus tehtiin marras-joulukuussa, jolloin isännöintiyrityksiä kohtaan esitettiin rahastusväitteitä. - Tutkimus osoittaa, että isännöinnin osaamista arvostetaan ja isännöintiin luotetaan taloyhtiöissä vakaasti. Joidenkin tahojen lietsomat mielikuvat rahastusongelmista eivät kuvasta todellisuutta, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä toteaa.

Taloyhtiöiden hallituksiin mediakohu ei näytä vaikuttaneen, sillä isännöintiä pidetään entistäkin luotettavampana. Luotettavuus on noussut edellisvuodesta yhden kymmenyksen.

- Isännöintitoimiala on sitoutunut isännöinnin eettisiin ohjeisiin. Emme hyväksy sitä, jos joku laskuttaa sopimatta asiasta selkeästi taloyhtiön hallituksen kanssa. Tällaisesta ei kuitenkaan ole esitetty näyttöä, Heikkilä toteaa.

Fakta

  • Tutkimukseen vastasi 9 783 taloyhtiöiden hallituksen jäsentä eri puolilta maata.
  • Tutkimuksen toteutti Promenade Research Oy.
  • Asunto-osakeyhtiöissä asuu 2 000 000 suomalaista.
  • Suomen 80 000 asunto-osakeyhtiössä vaikuttaa 300 000 hallitusten jäsentä.
  • Isännöintiyrityksiä maassamme on noin 800. Niissä työskentelee 5 000 isännöintialan ammattilaista.

Lisätiedot

Yhteenveto tuloksista

Isännöintiliitto

kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 17.2.2011 11:00