Etusivu > Ajankohtaista > Kiinteistöpalvelut ry: Siivousalan yritysten rikollinen toiminta tuomittavaa

Kiinteistöpalvelut ry: Siivousalan yritysten rikollinen toiminta tuomittavaa

Espoon kaupungin ostamiin siivouspalveluihin liittyvät rikosepäilyt ovat herättäneet julkisen keskustelun koko toimialalla. Alan työnantaja- ja toimialajärjestö Kiinteistöpalvelut ry tuomitsee jyrkästi yritykset, jotka toimivat rikollisesti ja epäeettisesti.

- On todella valitettavaa, että tämänkaltaisesti toimivat yritykset ovat päässeet mukaan Espoon kaupungin tarjouskilpailuun ja siten luovat vääränlaista kuvaa koko toimialasta. Kaikki jäsenyrityksemme ovat sitoutuneet eettisiin ohjeisiin ja niihin liittyviin valvonta- ja kurinpitomenettelyihin, Kiinteistöpalvelut ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén kommentoi tilannetta.

Kiinteistöpalveluala on vahvasti työvoimavaltainen ja siksi toiminnan läpinäkyvyys sekä työntekijöistä huolehtiminen ovat keskeisiä asioita. Alalla käydään aktiivista keskustelua yritysten toimintatavoista ja valvonnan tarpeista. Kiinteistöpalvelut ry:llä on eettiset ohjeet, jotka ottavat kantaa vastuullisuuteen, yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitamiseen, henkilöstöstä huolehtimiseen, harmaan talouden torjuntaan ja ympäristöarvojen edistämiseen.

Lähde: Kiinteistöpalvelut ry

Julkaistu: 21.2.2011 08:30