Etusivu > Ajankohtaista > Eduskunnassa keskustelua isännöinnistä

Eduskunnassa keskustelua isännöinnistä

Eduskunnassa on viime aikoina keskusteltu isännöinnin osaamisesta. Oikeusministeri Tuija Brax muistuttaa, että isännöitsijällä on oltava tarvittavat tiedot, kokemus ja resurssit

Brax tiivistää, että taloyhtiön hallitus vastaa osakkaisiin nähden muun muassa siitä, että yhtiön toiminnan suunnittelu ja seuranta on järjestetty riittävällä tavalla.

- Isännöitsijällä on oltava käytettävissään toimen hoitamiseksi tarpeellinen laskentatoimen, taloudellisten ja oikeudellisten asioiden sekä sellainen kiinteistönpidon tuntemus ja kokemus kuin yhtiön toiminnan laatuun ja laajuuteen katsoen on tarpeen. Isännöitsijä vastaa taloyhtiön koko toiminnan järjestämisestä ja suunnittelusta yhtiön antamien resurssien rajoissa eli osakkaiden haluamalla tavalla.

Brax muistuttaa, että ympäristöministeriön asettama selvitysryhmä kartoittaa parhaillaan isännöintipalveluiden kehityksen esteitä ja valmistelee ehdotuksia isännöinnin kehittämiseksi vastaamaan tulevia tarpeita huomioon ottaen erityisesti osaaminen. Työ valmistuu 15.3.2011 mennessä.

Isännöintiliitto toivoo, että selvityksen pohjalta hallitusohjelmaan kirjataan, että isännöinnin osaamisen kehittämisessä ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin.

Lähde: Eduskunta

Julkaistu: 27.2.2011 14:12