Etusivu > Ajankohtaista > Ilmastointijärjestelmien kylmälaitteiden tarkastusväli lyhenee

Ilmastointijärjestelmien kylmälaitteiden tarkastusväli lyhenee

Pakolliset ilmastointijärjestelmien kylmälaitteiden energiatehokkuustarkastukset tulee jatkossa tehdä vähintään kerran viidessä vuodessa, kun nykyisin riittää kerran kymmenessä vuodessa tehty tarkastus. Muutos tulee voimaan porrastetusti kylmälaitteiden käyttöönottovuoden perusteella.

Ennen vuotta 2008 käyttöönotettujen järjestelmien kylmälaitteiden tarkastukset on tehtävä viimeistään vuonna 2012. Määräajan loppuun ei kuitenkaan kannata odotella, vaan toteuttaa tarkastukset mahdollisimman pian.

Energiatehokkuustarkastuksen yhteydessä kannattaa suorittaa myös kylmälaitteiden vuototarkastukset. Tarkastusten teettämisestä vastaa kiinteistön omistaja.

Kylmälaitteiden vuototarkistukset ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuustarkistukset ovat lain velvoittamia tarkastuksia. Järjestelmien säännöllisillä tarkastuksilla pidetään yllä laitteiston kuntoa ja vähennetään siten kylmäainevuotoja sekä ylimääräistä energiankulutusta ja turhia hiilidioksidipäästöjä.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi uudistuksen toimeenpanon valmistelutyöt ovat käynnissä. Maaliskuun alussa voimaan tuleva lainmuutos liittyy alkuperäisen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoon. Muutoksissa ei vielä ole otettu huomioon vuonna 2010 uusittua rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä. Uusitun energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanon laaja-alaiset valmistelutyöt ovat käynnissä ympäristöministeriössä.

Laki rakennuksen ilmastointijärjestelmän kylmälaitteiden energiatehokkuuden tarkastamisesta annetun lain 1 ja 5 §:n muuttamisestaLainmuutos (120/2011)

Lähde: Motiva Oy

Julkaistu: 1.3.2011 07:04