Etusivu > Ajankohtaista > Energiatehokkuutta lisäävä korjausrakentamisen mallikohde valmistui

Energiatehokkuutta lisäävä korjausrakentamisen mallikohde valmistui

Vuonna 1972 valmistunut VAV Asunnot Oy:n vuokratalo Sahatie 2:ssa Vantaalla on kokenut täydellisen muutoksen. Samalla talon energiatehokkuus nousi reippaasti.

Peruskorjauksessa tehty vaipan lisälämmöneristäminen ja tehokas lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjestelmä puolittavat kohteen lämmitysenergian tarpeen. Laskelmien paikkansapitävyys käytännössä selviää, kun kohteen ensimmäisen täyden lämmityskauden 2012 jälkeen.

Laajassa peruskorjauksessa uusittiin mm. talon vesikatto, julkisivut, ilmanvaihtojärjestelmä, sähkö- ja telejärjestelmä, vesi- ja viemärijohdot sekä ikkunat ja keittiökalusteet. Seiniin ja kattoon tuli uusi maalipinta, lattioihin uudet matot ja parvekkeet lasitettiin.

Kohteessa tehty remontti voidaan jatkossa käyttää mallina myös muille saman aikakauden kerrostaloremonteille, joiden tavoitteena on energiatehokkuuden parantaminen.

Sahatien remontti on rahoitettu ARAn korkotukilainalla. Peruskorjauksen kustannukset olivat noin 1300 euroa neliöltä. Vaikutukset tasatussa vuokrassa eivät ole merkittävät.

Lähde: Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus ARA

Julkaistu: 23.3.2011 10:09