Etusivu > Ajankohtaista > Korjaustieto.fi-verkkopalvelu avattu

Korjaustieto.fi-verkkopalvelu avattu

Ympäristöministeriön tutkimuksen mukaan suomalaiset asunto-osakkeen ja pientalon omistajat pitävät Internetiä tärkeimpänä tiedon lähteenä. Kasvavaan tiedontarpeeseen tuo apua ympäristöministeriön uusi verkkopalvelu www.korjaustieto.fi

- Ympäristöministeriön korjausrakentamisen strategian tavoitteena on saada Suomen rakennuskanta satavuotisjuhlakuntoon vuoteen 2017 mennessä. Strategian keskeinen tehtävä on kunnossapito- ja korjauskulttuurin synnyttäminen ja vakiinnuttaminen maassamme. Tähän pyritään muun muassa kehittämällä palveluja rakennusten systemaattisen korjaamisen ja kiinteistönpidon tueksi, kertoo ylijohtaja Helena Säteri ympäristöministeriöstä.

Ympäristöministeriön uusi verkkopalvelu Korjaustieto.fi on kiinteistönpidon sähköinen työkalupakki ja ovi luotettavaan korjaustietoon.

- Kyselymme kertoo kiinteistönomistajien suhtautuvan verrattain myönteisesti korjaamiseen ja hyvän ylläpidon nähdään lisäävän asunnon arvoa. Internet on asunnon- ja kiinteistönomistajan tärkein tiedon lähde, mutta haasteeksi koetaan tiedon luotettavuus. Korjaustieto.fi:n kattava sisältö on asiantuntijoiden ja viranomaisten yhdessä tuottama, kertoo palvelusta vastaava yliarkkitehti Harri Hakaste.

Uusi palvelu on avautunut osoitteessa www.korjaustieto.fi. Se tarjoaa monipuolista, luotettavaa, ei-kaupallista tietoa sekä yksityisille kuluttajille että ammattilaisille. Palvelua kehitetään edelleen käyttäjien antaman palautteen ja toiveiden perusteella.

Korjaustieto.fi - Kansalaiskyselyn tiivistelmä 12.4.2011 (pdf, 541 kt)

Isännöintiliitto on ollut hankkeessa mukana asiantuntijana.

Lähde: ympäristöministeriö

Julkaistu: 12.4.2011 13:47