Etusivu > Ajankohtaista > Isännöinnin markkinat kasvussa maailmalla

Isännöinnin markkinat kasvussa maailmalla

Tiedote 26.5.2011

Isännöinnin kansainväliset mallit ja käytännöt -selvitys kertoo, miten isännöintiala muuttuu kansainvälisesti. Selvityksen tulokset osoittavat, että maailmalla isännöintialan markkinoita muokkaa tulevaisuudessa muun muassa yrityskoon kasvu sekä sähköisten viestintäpalveluiden yleistyminen isännöintiyrityksissä.

Isännöinnin kansainväliset mallit ja käytännöt -selvityksen mukaan isännöintialan markkinoiden kasvu on suorassa yhteydessä yrityskoon kasvuun. Suuremmat yritykset pystyvät erityisesti uudisrakennuskohteissa luotettavampaan ja kustannustehokkaampaan toimintaan, mikä puolestaan parantaa niiden kilpailukykyä. Isommat yritykset voivat tulevaisuudessa lisäksi keskittyä enemmän koordinoimaan palveluita ulkopuolisilta kumppaneilta ja palveluntuottajilta.

Selvitys paljastaa myös, että isännöintialan markkinoiden kasvaessa suuret yritykset panostavat sähköisten viestintäjärjestelmien kehittämiseen. Selvitys osoittaa lisäksi, että isännöinnin markkinat keskittyvät, ja suuret yritykset laajenevat uusille toimialoille, kuten liikekiinteistöjen hallinnointiin.

Isännöintialan muutostrendit kansainvälisesti

Isännöinnin kansainväliset mallit ja käytännöt -selvitys kartoitti isännöintialan tulevaisuuden kehityssuuntia, palveluita ja toimitapoja. Selvityksessä löytyi kahdeksan selkeää muutostrendiä:

Vahvat trendit
1. tehtävien eriytyminen ja osaamisvaatimusten kasvu
2. tietojärjestelmien ja sähköisen viestinnän yleistyminen
3. markkinoiden keskittyminen

Keskivahvat trendit
1. palveluportfolioiden laajentuminen
2. koulutuksen ja sertifioinnin merkityksen kasvu
3. yhteistyökumppaniverkoston laajentuminen ja vahvistuminen
4. energiatehokkuus- ja ympäristöasioiden painoarvon kasvu
5. asumisen muotojen monipuolistuminen

Selvityksessä haastateltiin 16 isännöintialan yritysten ja järjestöjen edustajaa 8 maasta: Alankomaista, Irlannista, Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta ja Yhdysvalloista. Selvityksen teki Pöyry Building Services Oy Isännöintiliiton toimeksiannosta. Isännöinnin kansainväliset mallit ja käytännöt -selvitys on osa Isännöinnin visio 2020 -hanketta.

Selvityksen loppuraportti on saatavissa pyydettäessä Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauraselta.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 26.5.2011 09:55