Etusivu > Ajankohtaista > Kesä on parasta aikaa piha-alueiden ja puutarhojen sähköasennuksille

Kesä on parasta aikaa piha-alueiden ja puutarhojen sähköasennuksille

Kesä on parasta aikaa piha-alueiden, puutarhojen ja kodin muiden ulkotilojen sähköasennuksille. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry muistuttaa, että kesällä kannattaa laittaa kuntoon mm. pihavalaistus, lämmityskaapelit kulkuväylille ja portaisiin sekä jouluvaloja varten vikavirtasuojattu pistorasia.

Sähkölaitteiden syöttöjen suojaus vikavirtasuojilla parantaa turvallisuutta. Vikavirtasuojaus kannattaa lisätä erityisesti ulkopistorasioihin ja kosteiden tilojen pistorasioihin. Vikavirtasuoja lisää myös paloturvallisuutta.

Automaatiolla voi lisätä asumismukavuutta ja energiatehokkuutta. Ulkokäyttö asettaa suurempia vaatimuksia sähkölaitteille ja sähkön käytölle. Ulkona on käytettävä roiskevedenpitäviä, suojamaadoitettuja tai suojaeristettyjä sähkölaitteita.

Sähköasennusten turvallisuus voidaan tarkastaa mittauksilla, joilla varmistetaan suojalaitteiden toiminta vikatilanteissa. Vanhoissa asunnoissa mittauksia ei välttämättä ole tehty ja asennusten ikääntyessä on voinut syntyä vikoja. Keskeisiä mittauksia ovat suojajohtimen eheyden mittaus, oikosulkuvirran suuruuden mittaus ja mahdollisten vikavirtasuojien testaus.

Lähde: Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Julkaistu: 31.5.2011 10:17