Etusivu > Ajankohtaista > Lapin Isännöitsijät ry 25 vuotta: Taloyhtiön johtaminen vaatii entistä enemmän osaamista

Lapin Isännöitsijät ry 25 vuotta: Taloyhtiön johtaminen vaatii entistä enemmän osaamista

Tiedote 1.6.2011

25 vuotta täyttävä Lapin isännöitsijät ry kehittää isännöitsijöiden osaamista ja tarjoaa hyvät verkostot. - Yhdessä etsitään ratkaisuja isännöitsijän työssä vastaan tuleviin käytännön ongelmiin, Lapin Isännöitsijät ry:n puheenjohtaja Jorma Saukko kuvaa yhdistystoiminnan hyötyä.

- Yhdistyksen tapaamisissa saa myös ideoita omaan työhön sekä löydetään ratkaisuja monimuotoisiin ongelmiin ja kysymyksiin. Lapin isännöitsijät ry järjestääkin aktiivisesti koulutuksia ja kuukausittain kokouksia, joissa keskustellaan asiantuntijoiden alustusten pohjalta ajankohtaisista asioista. Lisäksi ammatillista osaamista kartutetaan vuosittain opintomatkalla.

Lapin Isännöitsijät ry jakaa tietoa muillekin kuin jäsenilleen. Yhdistys julkaisee vuosittain lehden, Lapin Kiinteistösanomat, joka jaetaan Rovaniemen keskustan ja lähikylien kaikkiin talouksiin, yhteensä 28 000 kappaletta. Lehdestä ilmestyy tänä vuonna 25. vuosikerta. Tällä hetkellä on työn alla myös yhdistyksen verkkosivujen uudistaminen.

Kuumin keskustelunaihe 2011: remontti-ilmoitukset

Lähes vuosi sitten voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki ja sen soveltaminen taloyhtiöissä on ollut kuluneen vuoden ja tämän kevään kuumin keskustelunaihe niin isännöitsijöiden kuin asukkaiden keskuudessa. Erityisesti osakkaiden velvollisuus ilmoittaa huoneistossa tehtävistä remonteista taloyhtiölle on aiheuttanut keskusteluja. Myös kunnossapitotarveselvityksen tekeminen on kiinnostanut osakkaita.

Isännöitsijöiden kesken olemme keskustelleet näiden uusien asioiden ja vaatimusten toteutuksesta. Yhdessä on haettu linjaa, miten lain vaatimukset hoidetaan käytännön työssä, Saukko kertoo.

Tietotekniikka muuttaa isännöintiä

Kokeneiden isännöitsijöiden mukaan isännöinti on Lapissa muuttunut 25 vuodessa olennaisesti. Kiire on lisääntynyt ja tietotekniikka tuonut paljon muutoksia. Ennen ihmiset kävivät hoitamassa asioita isännöintiyrityksen toimistolla, nykyään hyvin harvoin tullaan käymään.

Suurin osa asioista hoidetaan tänä päivänä sähköpostitse ja puhelimitse, jopa hallituksen kokoukset voidaan jossain tilanteessa hoitaa sähköpostitse. Tämä osaltaan helpottaa isännöitsijöiden "iltatöitä". Toisaalta nettiyhteydet ovat mahdollistaneet 24/7 viestittämisen, joka näkyy isännöitsijällä lisääntyneenä sähköpostin käyttönä. Kirjallinen viestintä onkin yksi nykypäivän isännöitsijän tärkeimmistä taidoista.

Jorma Saukko ennustaa, että tietotekniikka lisääntyy edelleen. Isoja muutoksia tulee myös siitä, että taloyhtiöissä tehdään entistä enemmän isoja korjauksia. Korjaushankkeisiin liittyen pidetään enemmän kokouksia ja siten tavataan ihmisiä enemmän. Isännöinnissä tarvitaan jatkossa enemmän rakennustekniikan osaamista ja aikaa töiden organisointiin. Isot työmaat ovat isoja koordinointihaasteita.

Lisätiedot

Lapin Isännöitsijät ry

puheenjohtaja Jorma Saukko, puh. 040 540 7651
sihteeri Tarja Väihkönen, puh. 0201 774 727

Julkaistu: 1.6.2011 12:45