Etusivu > Ajankohtaista > Koti kesäkuntoon

Koti kesäkuntoon

Toukotalkoot muistuttaa, että kesän kynnyksellä kannattaa tehdä kodin "puolivuotishuolto". Asumismukavuuteen ja kodin turvallisuuteen voi jokainen vaikuttaa. Kodin säännöllinen huolto lisää asumisen viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä tuo selvää säästöäkin.

Vuokralaisen vastuulla olevat asunnon huoltotoimet voivat vaihdella hyvinkin laajasti. Asukkaat saavat tietoa esimerkiksi vuokranantajan tai taloyhtiönsä asumisen oppaista, verkkosivuilta tai niistä on voitu sopia yksittäisen kohteen vuokrauksen yhteydessä erikseen.

Muista nämä turvallisuus- ja energiansäästövinkit:

  • Tarkista säännöllisesti palovaroittimen toiminta sekä sammutuspeitteen ja/tai käsisammuttimen toimivuus ja käsillä olo.
  • Varmista, että sähkölaitteet ja niiden ympäristö ovat pölyttömiä. Imuroi jääkaapin tausta.
  • Älä jätä sähkölaitteita valmiustilaan äläkä kännykän laturia pistorasiaan, kun et lataa akkua.
  • Pyydä sähköyhtiöltä laitekohtaista sähkönkulutuksen seurantaa, jos huoneistossa on etäluettava mittari.

Kesän tullen muista vielä:

  • Ilmanvaihto: Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä lisää asumismukavuutta helteellä ja parantaa sisäilman laatua. Rikkinäinen tai väärin käytetty järjestelmä hukkaa energiaa. Vaihda suodatin esimerkiksi kesän lopulla, kun katupöly- ja siitepölykaudet ovat ohi.
  • Lomalle lähtö: Pyydä naapuria tai tuttavaa huolehtimaan, ettei kerääntynyt postisi houkuta varkaita. Irrota sähkölaitteet verkosta.

Lue lisää kodin helpoista huoltotoimenpiteistä: www.toukotalkoot.info

Lähde: Toukotalkoot

Julkaistu: 13.6.2011 09:09