Etusivu > Ajankohtaista > Kosteus- ja homekorjaushankkeiden ongelmina vastuun hajauttaminen ja puutteet tiedonkulussa

Kosteus- ja homekorjaushankkeiden ongelmina vastuun hajauttaminen ja puutteet tiedonkulussa

Vastuun hajauttaminen ja heikko osapuolten välinen tiedonkulku ovat yleisimmät syyt kosteus- ja homevauriokorjauksen epäonnistumiseen kunnissa, selviää tekniikan kandidaatti Paavo Keron elokuussa julkaistavasta diplomityöstä. Diplomityö on tehty osana Kosteus- ja hometalkoita.

Tekniikan kandidaatti Paavo Kero Tampereen teknillisestä yliopistosta selvitti diplomityössään korjausprosessin ongelmakohtia ja syitä ongelmien syntyyn. Työssä seurattiin kuntien omistuksessa olevan viiden eri kohteen kosteus- ja homekorjausprosessia.

Tutkimuksessa selvisi, että puutteellinen kiinteistönpito voi edesauttaa kosteus- ja homevaurioiden syntymistä ja vaikeuttaa niiden selvittämistä. - Havaittuihin ongelmiin tulisikin reagoida nopeasti ja pyrkiä selvittämään niiden aiheuttajat, sanoo Kero.

Korjauskohteiden omistamisen ja hoidon hajanaisuus sekä hankkeiden rahoitusvaikeudet voivat viivästyttää selvitysten käynnistämistä. Seuratuissa kohteissa korjausprosessin vetovastuu vaihtui prosessin eri vaiheissa ja osapuolten välisessä tiedonkulussa havaittiin suuria puutteita.

Diplomityö on osa sosiaali- ja terveysministeriön yhdessä ympäristöministeriön kanssa vuosi sitten käynnistämää tutkimushanketta, jonka tavoitteena on arvioida vauriokorjaamisen toimintamalleja ja tuottaa suositus toimintaohjeista. Diplomityö toteutettiin Tampereen teknillisessä yliopistossa ja se julkaistaan elokuussa.

Lähde: Kosteus- ja hometalkoot

Julkaistu: 14.6.2011 10:39