Etusivu > Ajankohtaista > Siirtymäaika SEPAan päättyy pankeissa lokakuussa

Siirtymäaika SEPAan päättyy pankeissa lokakuussa

Maksamisen siirtymäaika SEPAan päättyy lokakuun lopussa. 1.11.2011 alkaen pankit eivät enää vastaanota kotimaisessa muodossa olevia yritysten maksuaineistoja eivätkä hyväksy kotimaisia tilinumeroita.

SEPA-muutokset on tehtävä, vaikka yritys toimisi vain Suomen alueella. Myös kotimaassa maksettavista maksuista tulee SEPA-maksuja. Jos yritys ei ole vielä SEPA-valmiudessa, sen pitäisi pikimmiten laatia suunnitelmat siitä, miten laskut ja palkat maksetaan vielä lokakuun jälkeen.

Uuteen kansainväliseen standardiin pohjautuva SEPA-tilisiirto korvaa laskujen, palkkojen ja eläkkeiden maksamisessa käytetyt kansalliset maksuaineistomuodot. IBAN-muotoiset (International Bank Account Number) tilinumerot tulevat suomalaisten tilinumeroiden tilalle.

SEPA merkitsee väistämättä muutoksia järjestelmiin ja pankkiyhteysohjelmiin. Keskeisimmät muutokset koskevat taloushallinnon järjestelmiä.

Tarkista nämä:

  1. Pankkiyhteysohjelmista on oltava käytössä SEPA-kelpoiset versiot
  2. Yhteystapa ja turvajärjestelyt pankin ja yrityksen välillä pitää tarkistaa
  3. Korttimaksuja vastaanottavien yritysten on päivitettävä maksupäätteet voidakseen ottaa vastaan sirukorteilla tehtäviä maksuja.
  4. Tilinumerot IBAN-muotoon
  5. IBAN tilinumero pankkiviivakoodiin

Lisätietoja Finanssialan Keskusliiton verkkosivuilta ja uutiskirjeestä.

Lähde: Finanssialan Keskusliitto

Julkaistu: 23.6.2011 07:59