Etusivu > Ajankohtaista > Pelastussuunnitelmasta tiedotettava taloyhtiössä

Pelastussuunnitelmasta tiedotettava taloyhtiössä

Tiedote 23.6.2011

Pelastuslaki uudistuu 1.7. lähtien. Uudistuksen yhtenä tarkoituksena on parantaa asukkaiden turvallisuutta ja helpottaa riskien arvioimista kehittämällä taloyhtiön pelastussuunnitelmaa. - Taloyhtiön pelastussuunnitelmassa on kyse asukkaan turvallisuudesta, sanoo Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm.

Isännöintiliitto suosittelee, että taloyhtiöissä esitellään pelastussuunnitelma asukastilaisuudessa sekä jaetaan asukkaille tiedote, jossa kerrotaan pelastautumisohjeet. - Pelastussuunnitelman laatii taloyhtiön hallitus yhdessä isännöinnin kanssa, mutta on ensisijaisen tärkeää, että tieto välittyy asukkaille, huomauttaa Furuhjelm. Taloyhtiön hallituksille on syyskuun lopussa luvassa työkaluja pelastussuunnitelman tekoon sisäasiainministeriöstä.

Pelastussuunnitelman tarkoituksena ohjeistaa asukasta

Pelastussuunnitelma on lakiuudistuksen mukaan laadittava asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme asuinhuoneistoa. Suunnitelman tarkoituksena on arvioida entistä paremmin talon ja asukkaiden riskit sekä ohjeistaa asukkaita toimimaan oikein esimerkiksi palotilanteissa.

Pelastussuunnitelma vaatii säännöllistä päivitystä ja avointa keskustelua asiasta. - Asukkaat pitää saada aktivoitua mukaan pelastussuunnitelman tekoon. Jokaisen täytyy itse ymmärtää asuntonsa riskit sekä se, että vain itse kiinnostumalla voi vaikuttaa omaan pelastautumiseensa, muistuttaa Furuhjelm.

Ovikranssit saavat olla paikoillaan

Uudessa laissa on määritelty myös aiempaa tarkemmin, mitä rappukäytävässä saa ja ei saa säilyttää. Rapussa ei saa olla kalusteita, lastenvaunuja, kukkaruukkuja tai muuta tavaraa, mikä voisi levittää paloa tai olla poistumisen esteenä. Myös ullakkojen, kellarien ja varastojen käytävät on pidettävä tyhjinä. Ovikranssit ja ilmoitustaulut saavat kuitenkin edelleen olla paikallaan.

Lisätiedot

Isännöintiliito, lakimies Marina Furuhjelm, marina.furuhjelm@isannointiliitto.fi
Isännöinnin tiedottajaverkoston jäsenet eri paikkakunnilla tuntevat paikallisen tilanteen.

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 23.6.2011 11:01