Etusivu > Ajankohtaista > Taloyhtiöiden otettava huomioon operaattorisopimusten irtisanomisajat

Taloyhtiöiden otettava huomioon operaattorisopimusten irtisanomisajat

Viestintävirasto on ottanut kantaa kahden teleyrityksen väliseen kiistaan koskien taloyhtiöiden operaattorisopimusten irtisanomisia. Irtisanomisaikoihin liittyviä ongelmia voi ennaltaehkäistä, kun tutustuu palvelusopimusten ehtoihin huolellisesti etukäteen.

Telealan yritys teki viestintävirastolle toimenpidepyynnön, kun kilpaileva teleyritys kytki irti taloyhtiöiden sisäverkkoja teleyrityksen omistamasta kaapelitelevisioverkosta. Taloyhtiöillä oli voimassa oleva sopimus tai sopimus, jossa oli vielä irtisanomisaikaa jäljellä. Irtikytkennän seurauksena myös taloyhtiöiden asukkaiden omilla sopimuksilla hankkimat maksu-tv- ja laajakaistapalvelut lakkasivat varoittamatta toimimasta.

Irtisanomisehtojen tunteminen ja noudattaminen auttaa taloyhtiön asukkaita päättämään omat maksu-tv- ja laajakaistapalvelusopimuksensa hallitusti. Taloyhtiön onkin syytä tiedottaa asukkaille päätöksestä ja irtisanomisajankohdasta.

Lainsäädännössä ei ole teleyritysten välistä yhteistyövelvoitetta kaapeliverkkojen siirtoprosesseista. Tästä syystä uudelle palveluntarjoajalle kannattaa kertoa aiemman sopimuksen irtisanomisajasta, jotta uusi palveluntarjoaja ei kytke vanhoja kaapeliverkkoyhteyksiä irti vielä irtisanomisaikana.

Lähde: Viestintävirasto

Julkaistu: 28.6.2011 08:13