Etusivu > Ajankohtaista > Barometri: Ammattimaisen isännöinnin kysyntä kasvussa

Barometri: Ammattimaisen isännöinnin kysyntä kasvussa

Tiedote 4.7.2011

Isännöintiliiton teettämän valtakunnallisen barometrikyselyn mukaan isännöintiyritysten saamien tarjouspyyntöjen määrä on lisääntynyt. - Erityisesti pienemmät asunto-osakeyhtiöt haluavat entistä useammin ammattimaisia isännöintipalveluita. Tämä tarkoittaa sitä, että aiemmin omatoimisesti isännöidyt yhtiöt pyytävät nyt tarjouksia isännöintiyrityksiltä, toteaa Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Noin puolet barometriin vastanneista isännöintiyrityksistä kertoi tarjouspyyntöjen määrän nousseen jonkin verran, ja lähes joka kymmenes ilmoitti pyydettyjen tarjousten määrän nousseen merkittävästi. Neljä kymmenestä vastasi tarjouspyyntöjen määrän pysyneen ennallaan. Ainoastaan neljä prosenttia oli sitä mieltä, että tarjouspyyntöjen määrä on vähentynyt.

- Tarjouspyyntöjen määrän lisääntymiseen ovat syynä uudistuneen asunto-osakeyhtiölain mukanaan tuomat uudenlaiset tehtävät, kuten huoneistokohtaisen remonttirekisterin ylläpitäminen ja kunnossapitotarveselvityksen tekeminen. Näiden tehtävien hoitaminen vaatii osaamista ja resursseja, Kauranen sanoo.

Isännöintiliiton teettämään vuosittaiseen barometriin vastasi 162 Isännöintiliiton jäsenyritystä. Barometrissa selvitettiin muun muassa kysyntänäkymiä, koulutustarpeita ja lainmuutoksen vaikutusta hinnoitteluun.

Isännöintiala Suomessa

  • 800 isännöintiyritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto 300 miljoonaa euroa/vuosi
  • 5 000 työntekijää, joista 2 500 isännöitsijää
  • asiakkaina 50 000 asunto-osakeyhtiötä, joissa noin 2 000 000 asukasta ja 300 000 hallituksen jäsentä
  • asiakaskiinteistöjen hoitokulut 3 miljardia euroa/vuosi ja korjausinvestoinnit miljardeja euroja/vuosi

Lisätietoja

Raportti kyselyn tuloksista (pdf)

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
Isännöinnin tiedottajaverkoston jäsenet osaavat kertoa paikallisesta tilanteesta.

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 4.7.2011 09:33