Etusivu > Ajankohtaista > Mökillä asuminen ei vapauta kodin vesimaksuista

Mökillä asuminen ei vapauta kodin vesimaksuista

Tiedote 18.7.2011

Moni viettää kesällä pitkiä aikoja pois kodistaan, esimerkiksi kesämökillä. Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm muistuttaa, että väliaikainen poissaolo vakituisesta asuinhuoneistosta ei vapauta vesimaksun maksamisesta.

- Osakas on velvollinen maksamaan vesimaksut koko kesän ajalta, vaikka hän asuisi kesäasunnossa yhtäjaksoisesti esimerkiksi kuukauden ja kävisi vain välillä kastelemassa kukkia vakiasunnossa, Furuhjelm sanoo.

Samantyyppinen tilanne syntyy, kun osakas lähtee varusmiespalvelukseen kauas kotipaikkakunnalta ja kotona pääsee käymään vain harvoin. Tällaisessa tilanteissa taloyhtiön hallituksen on tehtävä itse linjaratkaisu vastaavien tilanteiden varalta.

- Lähtökohtana on, että varusmiespalvelu ei ole sellainen pysyvä poissaolo, joka oikeuttaisi vesimaksusta vapautumiseen. Yhtiön hallitus voi kuitenkin halutessaan myöntää vapautuksen tällaisen syyn perusteella, Furuhjelm kertoo.

Silloin kun osakas käyttää säännöllisesti kahta asuntoa kahdella eri paikkakunnalla esimerkiksi työssäkäynnin vuoksi, hänen tulee maksaa vesimaksu molemmille taloyhtiöille henkilöluvun mukaan. Tällaisesta tapauksesta on olemassa korkeimman oikeuden ratkaisu.

Lisätiedot

Isännöintiliito, lakimies Marina Furuhjelm, marina.furuhjelm@isannointiliitto.fi

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 18.7.2011 10:02