Etusivu > Ajankohtaista > Voimanpesä ja Espoonkruunu aloittavat asumiskoulutuksen maahanmuuttajille

Voimanpesä ja Espoonkruunu aloittavat asumiskoulutuksen maahanmuuttajille

Kaikilla maahanmuuttajilla ei ole välttämättä tietoa eikä suomalaisen asumisen osaamista. Tutkimus- ja kehittämishanke Voimanpesä aloittaa opastuksen maahanmuuttajille suomalaiseen vuokra-asumiseen yhteistyössä Espoonkruunu Oy:n kanssa.

Osaamattomuus saattaa osaltaan aiheuttaa erimielisyyksiä ja ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan. -Osalla maahanmuuttajista ei välttämättä ole aiempaa kokemusta esimerkiksi suihkuletkusta tai patterista eikä edes sanoja näille käsitteille, toteaa Voimanpesä-hankkeen projektipäällikkö Marja Manninen.

Voimanpesä aloittaa ryhmille suunnatun asumiskoulutuksen syyskuussa. Asiakkaiden yksilöohjausta on jo tehty jonkin aikaa. Espoonkruunu Oy on luovuttanut Suvelasta asunnon tähän tarkoitukseen.

- Olemme pitkään toivoneet, että saisimme mahdollisuuden havainnollisesti näyttää, miten asumisen arkea Suomessa eletään. Nyt avautuu mahdollisuus opastaa ja näyttää kädestä pitäen, miten asuntoa käytetään, kertoo Espoonkruunun kiinteistöjohtaja Jaakko Kammonen.

Voimanpesä on Espoon Järjestöjen Yhteisö ry:n hanke, jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Hanke on mukana kansallisessa asunnottomuuden vähentämistyössä. Voimanpesä toimii Suvelassa ja tuottaa palveluja koko Espoon lapsiperheille.

Lähde: Espoonkruunu Oy

Julkaistu: 1.8.2011 10:33