Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon lukijat: Taloyhtiöissä varaudutaan remontteihin

Kotitalon lukijat: Taloyhtiöissä varaudutaan remontteihin

Tiedote 13.9.2011

Kotitalo-lehti selvitti, mihin taloyhtiöissä varataan tulevaisuudessa aikaa ja rahaa. Suurin osa kesän lukijakysymykseen vastanneista kertoo, että tulevaisuudessa resursseja keskitetään ennen kaikkea remontteihin. Myös hallituksen ja isännöinnin toimintaan aiotaan panostaa aiempaa enemmän.

Yli puolet Kotitalo-lehden lukijakyselyyn vastanneista aikoo varata tulevaisuudessa rahaa ja aikaa remontteihin. 40 prosenttia vastanneista sen sijaan uskoo, että kehittämisen varaa on muuallakin, kuten energia-asioissa ja yhteisöllisyydessä. Hallituksen ja isännöinnin toimintaan nykyistä enemmän aikoo satsata 12 prosenttia vastaajista.

- On hienoa, että taloyhtiöissä aiotaan panostaa hallitustyöhön ja isännöintiin aiempaa enemmän. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pitkäntähtäimen suunnittelua lisätään ja mietitään taloyhtiölle oma strategia. Yhtiöissä, joissa näin on tehty, hallituksen ja isännöinnin roolit ovat selkeät ja käytännön päätöksenteko sujuu jäntevästi, sanoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Viestintään kaivataan lisää tehoa

Joka kymmenes taloyhtiö aikoo tulevaisuudessa keskittyä viestinnän kehittämiseen. Etenkin sähköpostin käyttöä ja sen rinnakkaiseloa paperiviestinnän kanssa haluttaisiin tehostaa. - Ilmoitustauluinfo ei valitettavasti saavuta asukkaita, harva lukee niitä, mutta s-posti luetaan aina, sanoo eräs vastaaja.

Talouden parempaan suunnitteluun satsataan jatkossa kahdeksassa prosentissa yhtiöistä. Sen sijaan energiansäästöön panostaa nykyistä enemmän vain kuusi prosenttia taloyhtiöistä, ja yhteisöllisyyteen ainoastaan kaksi prosenttia.

Kotitalo-lehden syyskuun lukijakysymyksellä selvitetään, mikä on tärkeintä taloyhtiön yhteistyökumppaneiden valinnassa. Vastaa kyselyyn!

Kotitalo-lehti 5/2011 ilmestyy tänään 13.9.2011.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 13.9.2011 08:08