Etusivu > Ajankohtaista > Osakkaille opas huoneistoremontteihin

Osakkaille opas huoneistoremontteihin

Tiedote 15.9.2011

Osakkaiden tekemät huoneistoremontit kuuluvat jokaisen taloyhtiön arkeen. Oikein tehty huoneistoremontti parantaa asumisviihtyvyyttä ja huoneiston arvoa. Aina osakas ei kuitenkaan tunne oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan. Siksi Isännöintiliitto teki Huoneistoremontti-oppaan, joka kertoo tärkeimmät asiat kodin remonteista.

Huoneistoremonttiopas on tarkoitettu kaikille taloyhtiön osakkaille. Se pitää sisällään kaikki tärkeät huoneistoremontteihin liittyvät ohjeet, nykyisen asunto-osakeyhtiönlain mukanaan tuomat muutokset sekä tiedot siitä, miksi, miten ja milloin remontista pitää ilmoittaa.

Erityisen huolellisesti osakkaan on suunniteltava kaikki sellaiset remontit, joissa kosketaan kantaviin seinärakenteisiin, hormistoihin, sähköjohdotuksiin, lämmitys-, vesijohto- tai viemärijärjestelmään, vedeneristeisiin, vesikalusteisiin, ilmastointiin tai akustiikkaan. Näistä on ilmoitettava taloyhtiölle etukäteen. Kirjalliseen ilmoitukseen on liitettävä tarkka kuvaus suunnitellusta remontista, eikä remonttia saa aloittaa ennen kuin taloyhtiö on antanut luvan.

Huoneistoremontti-oppaaseen on koottu ohjeet kylpyhuone-, keittiö-, wc- ja parvekeremonteista, lattioiden, sähköjärjestelmien sekä piharakenteiden ja istutusten uusimisesta, väliseinien muutoksista, löylyhuoneen kunnostuksesta ja ilmalämpöpumpun asennuksesta.

Vaativassa remontissa osakas tarvitsee ammattitaitoisen urakoitsijan. Urakoitsijalla tulee olla suunnitellun remontin edellyttämä osaaminen, esimerkiksi kylpyhuoneremontissa vedeneristeasentajan pätevyys. Myös vastuuvakuutukset pitää olla kunnossa. Huoneistoremontti-opas antaa vinkkejä myös urakoitsijan valintaan eri remonteissa.

Taloyhtiön kannattaa opastaa remonttia suunnittelevaa osakasta. Kun osakkaat suunnittelevat ja toteuttavat huoneistoremontit oikein, vahingot, riidat ja epäselvyydet taloyhtiössä vähenevät. Yhteiset pelisäännöt helpottavat niin osakkaan, hallituksen kuin isännöitsijänkin työtä ja parantavat yleistä ilmapiiriä.

Oikein tehty kodin remontti myös parantaa osakkeen arvoa ja asumisviihtyisyyttä. Asunto-osake on monen suomalaisen suurin omaisuus, josta kannattaa pitää huolta.

Huoneistoremontti-oppaasta voi kysyä lisää omalta isännöitsijältä tai Isännöintiliitosta: www.isannointiliitto.fi/oppaat.

Lisätiedot

Huoneistoremontti - Ratkaisuja kodin remontoijalle, Isännöintiliitto 2011

Isännöintiliitto

toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342
www.isannointiliitto.fi/oppaat

Arvostelukappaleet tiedotusvälineille: Isännöintiliitto, viestintäpäällikkö Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828, marjut.joensuu@isannointiliitto.fi

Oppaan laatineet asiantuntijat:

lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 5975 976
kiinteistöneuvos Mikko Peltokorpi, puh. 050 5123 2500
projektipäällikkö Hemmo Päivärinne, puh. 050 3599 560


Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 320 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 15.9.2011 07:35