Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto heittää haasteen: neuvokaa osakkaita

Isännöintiliitto heittää haasteen: neuvokaa osakkaita

Tiedote 12.10.2011

Selkeä ja ymmärrettävä tieto on taloyhtiöiden osakkaille tärkeää. Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä haastoi Kiinteistömessuilla 12.10.2011 kaikki taloyhtiöiden parissa toimivat jakamaan tietoa ja neuvoja. - Asukkaat ja osakkaat ovat usein jääneet ongelmiensa kanssa aivan yksin. Ammattilaisten velvollisuus on huolehtia heistä ja jakaa tietoa.

Heikkilä muistutti avauspuheessaan, että osakkaiden tietotasolla on merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia, sillä kaksi miljoonaa suomalaista asuu asunto-osakeyhtiöissä. Taloyhtiöt voivat säästää huomattavia summia ohjeistaessaan osakkaita ja asukkaita toimimaan oikein esimerkiksi huoneistoremonteissa.

- Isännöintiliiton julkaisema Huoneistoremonttiopas syntyi tästä käytännön tarpeesta. Kun osakkaat suunnittelevat ja toteuttavat huoneistoremontit oikein, vahingot, riidat ja epäselvyydet taloyhtiössä vähenevät, Heikkilä sanoi.

Syyskuussa julkaistu Huoneistoremonttiopas kertoo, miksi, miten ja milloin remontista pitää ilmoittaa, miten ja miksi remonttia valvotaan, kuka osallistuu kustannuksiin sekä miten kunnossapitovastuut jakautuvat taloyhtiön ja osakkaan välillä.

Selkeää tietoa tarjoaa myös Kotitalo-lehti, joka on tarkoitettu taloyhtiön hallituksille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

www.isannointiliitto.fi/oppaat

www.kotitalolehti.fi

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 320 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 12.10.2011 11:39