Etusivu > Ajankohtaista > Ikkunoiden energiamerkintä uudistuu: luokitteluasteikkoon A+ ja A++ -luokat

Ikkunoiden energiamerkintä uudistuu: luokitteluasteikkoon A+ ja A++ -luokat

Viime vuosien aikana luokiteltavat ikkunat ovat pääsääntöisesti kuuluneet A-luokkaan, vain muutama ikkuna on saanut B- tai C-luokan. Nykyisen asteikon täydentyminen A+ ja A++ -luokilla auttaa valitsemaan energiatehokkaimmat ikkunat.

Uudet energialuokat määritellään saman periaatteen mukaan kuin aikaisemmatkin luokka-arvot. E-arvo kuvaa ikkunan laskennallista vuotuista energiahäviötä ikkunaneliömetriä kohden yhdessä kalenterivuodessa (kWh/m²,a). Luokittelussa A+ -luokassa ikkunoiden E-arvot ovat välillä 64-45 kWh/m²,a ja ja A++ -luokassa välillä 44-25 kWh/m²,a. Muiden energialuokkien arvot säilyvät ennallaan. Kaikki voimassa olevat ikkunoiden energiamerkit on päivitetty uuden merkinnän mukaisesti.

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään aina lokakuussa viikolla 41, tänä vuonna jo 15:ttä kertaa. Viikon aikana yrityksiä, yhteisöjä ja kotitalouksia kannustetaan energian järkevämpään käyttöön. Säästöviikon viestit leviävät myös työpaikoilla, energia-alan toimijoiden verkostoissa ja palveluissa sekä taloyhtiöissä.

Lisätietoa ikkunoiden energialuokituksesta ja energiansäästöviikosta:
www.energiaikkuna.fi
www.motiva.fi/energifonster
www.topten-suomi.fi - Ikkunat
www.energiansäästöviikko.fi
www.facebook.com/energiansaastoviikko

Lähde: Motiva Oy

Julkaistu: 13.10.2011 08:40