Etusivu > Ajankohtaista > VVO käynnisti mittavan kiinteistönhoidon laadunparannushankkeen

VVO käynnisti mittavan kiinteistönhoidon laadunparannushankkeen

VVO:n koko kiinteistökanta ja kaikki sitä hoitavat huoltoyhtiöt on liitetty vuoden 2011 aikana kiinteistönhoidon Laaki-laadunhallintajärjestelmään. Tavoitteena on kiinteistöjen käyttö- ja huoltotoiminnan laadun parantaminen, mutta asukkaan kannalta erityisesti kiinteistöjen yleisilmeen ja asumisviihtyvyyden lisääminen.

VVO:n vuosittaisissa tyytyväisyyskyselyissä merkittävin asiakastyytymättömyyden syy on ollut heikko kiinteistönhuollon taso. Jatkossa VVO:n huoltokumppanina voivat toimia vain ne huoltoyhtiöt, jotka sitoutuvat Laaki-järjestelmän kriteereihin.

Laadukas kiinteistönhoito hillitsee kustannusten nousua pidentämällä kiinteistöjen elinkaarta, pienentämällä energian kulutusta ja vähentämällä äkillisiä korjaustarpeita.

Tuloksia mitataan eri tavoin, kuten kysymällä asukkailta kiinteistönhoidon toimivuudesta tai mittaamalla määrämuotoisissa tarkastuksissa kiinteistöille tehtyjä huoltotoimenpiteitä. Pisteytysten tuloksena hyvin toimivat huoltoyhtiöt palkitaan ja vastaavasti huonosti toimivat huollot joutuvat maksamaan sanktiomaksuja huonosta laadusta.

Lähde: VVO

Julkaistu: 2.11.2011 14:29