Etusivu > Ajankohtaista > Energiaremontin toteuttamista lähivuosina pohtii joka neljäs asunnon omistaja

Energiaremontin toteuttamista lähivuosina pohtii joka neljäs asunnon omistaja

Suomalaisista asunnon omistajista neljännes pohtii lämmitykseen tai energian säästöön liittyvän remontin toteuttamista seuraavan kahden vuoden aikana. Energiatehokkuus ja uusiutuva lähienergia kiinnostavat kuluttajia. Haasteena on, että eri vaihtoehtoja on vaikea vertailla.

Sitra julkaisi 3.11.2011 raportin Saisiko olla lähienergiapalveluja? Kyselytutkimus: omakotitalojen, taloyhtiöiden ja vapaa-ajan asunnon asukkaiden tarpeet energiaratkaisuja ja uusia lähienergiapalveluja kohtaan. Kyselyn toteutti Sitralle Taloustutkimus Oy:n ja siihen vastasi 1515 henkilöä.

Tutkimus osoitti, että uusille lähienergiapalveluille löytyy kysyntää. Valtaosa kyselyyn vastanneista on valmis harkitsemaan aurinkoenergiaa, lämpöpumppuja ja energiaa säästäviä ratkaisuja. Haasteena on kuitenkin tekniikan valinnan vaikeus sekä epävarmuus tekniikan toimivuudesta ja kustannushyödyistä.

Kyselyn mukaan suurin tarve on verkkopalvelulle, jossa kuluttaja voi vertailla itselle sopivia energiaratkaisuja keskenään mm. kustannusten perusteella. Tarvetta olisi myös edulliselle avaimet käteen -palvelulle, joka kattaisi suunnittelun, luvat ja asennuksen sekä järjestelmän huollot ja ylläpidon.

Saisiko olla lähienergiapalveluja -kyselyn raportti (pdf)

Isännöintiliiton Energianeuvontaa asukkaille -sivuilta löytyy konkreettisia vinkkejä siihen, miten kodin energiatehokuutta voi parantaa elämänlaadusta tinkimättä. Lisätiedot: Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421

Lähde: Sitra

Julkaistu: 4.11.2011 13:29