Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon lukijat: Puolella taloyhtiöistä vuosisuunnitelma

Kotitalon lukijat: Puolella taloyhtiöistä vuosisuunnitelma

Tiedote 9.11.2011

Kotitalo-lehti selvitti lokakuussa, ovatko taloyhtiön hallitukset laatineet itselleen vuosisuunnitelman tai tehdäänkö sellainen ensi vuodeksi. Puolet netin lukijakyselyyn vastanneista kertoo, että vuosisuunnitelma on jo olemassa.

Joka toisella taloyhtiön hallituksella on Kotitalo-lehden lukijoiden mukaan vuosisuunnitelma, vuosikello tai muu vastaava työjärjestys vuoden varalle. Noin 15 prosenttia kyselyyn osallistuneista ilmoittaa, että suunnitelmaa ei vielä ole, mutta sellainen tehdään ensi vuodeksi.

- Tulos on hyvä. Seuraavaksi taloyhtiöiden kannattaisi harkita oman strategian tekemistä. Strategiassa huomioitaisiin osakkaiden toiveet ja näkemykset sekä kiinteistön tila. Näin vuosisuunnitelman laatiminenkin helpottuisi. Strategia selkiyttäisi lisäksi isännöinnin ja hallituksen välisiä rooleja, sanoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Joka neljännes kyselyyn vastanneista uskoo, että hallitustyö sujuu suunnittelematta. - Hämärä aavistus siitä, mitä pitää tehdä, eletään tilanteiden mukaan, sanoo eräs vastaajista.

Vuosisuunnitelman peruspilarit

Nettikyselyn avovastausten perusteella taloyhtiön vuosisuunnitelma rakennetaan tyypillisesti kolmen peruspilarin varaan. Ensinnäkin suunnitelmaan merkitään hallituksen aikataulut, kuten kokoukset ja yhtiökokousten päivämäärät. Toiseksi arvioidaan, milloin ja miten käsitellään joka vuosi varmasti eteen tulevat asiat, kuten talousarvio. Kolmanneksi katsotaan, mitä päätöksiä vuoden varrelle suunnitellut korjaustyöt vaativat hallitukselta.

Muista avoimista vastauksista käy ilmi, että monet tukeutuvat hallitustyössä taloyhtiön korjausohjelmaan tai kunnossapitotarveselvitykseen, jotka ohjaavat hallitustyötä pitkällä aikavälillä. - Isännöitsijän rooli tällaisissa asioissa on suuri, etenkin kun hallitus koostuu maallikoista, sanoo toinen vastaaja.

Kotitalo-lehden marraskuun lukijakysymyksessä selvitetään, mikä on vaikuttanut asuntosi arvoon eniten viimeisen 10 vuoden aikana suhteessa alueen muihin vastaaviin asuntoihin? Vastaa kyselyyn!

Lisätiedot

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 9.11.2011 09:18