Etusivu > Ajankohtaista > Kiinteistöpalveluala sopuun työehtosopimuksesta

Kiinteistöpalveluala sopuun työehtosopimuksesta

Kiinteistöpalvelut ry ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Esa Longan tekemän sovintoesityksen kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevaksi uudeksi työehtosopimukseksi.

Kiinteistöpalvelut ry:n ja PAMin hyväksymä työehtosopimus on voimassa 1.11.2011 - 30.11.2013. Palkkoja korotetaan 1.1.2012 alkaen raamiratkaisun mukaisella 2,4 %:n yleiskorotuksella. Samana ajankohtana toteutetaan myös noin 3 %:n suuruinen vähimmäispalkkojen korotus.

Lisäksi kiinteistöpalvelualan työnantajille tulee 1.5.2012 raamisopimuksen mukaisesti maksettavaksi 150 euron kertakorvaus. Sen kustannusvaikutus on työvoimavaltaisella kiinteistöpalvelualalla keskimäärin tuplasti muita aloja suurempi. Työvoimakustannusten osuus toimialalla on noin 80 %. Kertaerän maksaminen vaikuttaakin ensi vuonna merkittävästi toimialan yritysten kannattavuuteen.

- Oli tärkeää saada sopimus aikaiseksi ja varmistaa siten työrauha. Kiinteistöpalvelualan työnantajille sopimus on kallis ja se lisää toimialan kustannuspaineita, korostaa Kiinteistöpalvelut ry:n hallituksen puheenjohtaja, ISS Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Kari Virta.

Lähde: Kiinteistöpalvelut ry

Julkaistu: 17.11.2011 08:13