Etusivu > Ajankohtaista > Ministeri Kiuru KIRA-foorumissa: kiinteistövarallisuuden hoitamisella suuri merkitys

Ministeri Kiuru KIRA-foorumissa: kiinteistövarallisuuden hoitamisella suuri merkitys

Asuntoministeri Krista Kiuru muistutti Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin puheessaan 22.11.2011, että kiinteistövarallisuuden hoitamisella on suuri merkitys. Lisäksi hän puhui käyttäjälähtöisyyden välttämättömyydestä ja energiatehokkuuden parantamisesta.

- Meidän kiinteästä kansallisvarallisuudestamme kaksi kolmasosaa on rakennetussa ympäristössä. Suuri osa rakennuksista on tavallisten ihmisten asuntoja. Asunnoissa meillä onkin usein kiinni lähes koko omaisuutemme. Sillä on siis keskeinen merkitys, miten me tätä omaisuutta hoidamme, miten laadukasta se on ja miten hyvin se täyttää tarpeemme ja toiveemme. Kiinteistö- ja rakentamisalan vastuu on suuri.

Asuntoministeri muistutti, että suomalaisten toiveet asumisen suhteen ovat monipuolistuneet ja vaatimustaso noussut. Käyttäjälähtöisyys on tänä päivänä välttämättömyys.

- Rakentamisessa tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa normien määrittelemä vähimmäistaso ei yksin riitä. Kiinteistö- ja rakentamisklusterin tulee kehittää omaa toimintaansa ja tuotantoaan vastaamaan paremmin asukkaiden ja käyttäjien vaatimuksia.

Kiuru puhui myös energiatehokkuudesta. - Energiatehokkuuden parantamisessa tarvitaan käyttäjälähtöisyyttä niin säädösvalmistelussa kuin rakennusalan tuotekehityksessä. Laitteiden, järjestelmien ja muiden ratkaisujen pitäisi olla niin helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja, että asukkaan on helppo käyttää ja huoltaa niitä ilman erityistä teknistä osaamista, ministeri Kiuru painottaa.

Ministeri Kiurun puhe

Lähde: Ympäristöministeriö

Julkaistu: 23.11.2011 08:18