Etusivu > Ajankohtaista > Kiinteistöjen vesimittarit suojaan pakkaselta

Kiinteistöjen vesimittarit suojaan pakkaselta

HSY:n vesihuolto muistuttaa, että sään kylmentyessä on huolehdittava tonttijohtojen ja vesimittareiden pakkasenkestävyydestä. Eniten mittareita jäätyy kylminä, vähälumisina talvina. Jäätyessään vesimittarit rikkoutuvat.

Kiinteistön omistaja maksaa itse vesimittareiden ja tonttijohtojen jäätymisestä aiheutuvat kustannukset. Kiinteistön omistajan kannattaa varmistaa, että vesimittaritila on lämmitetty riittävän hyvin ja että vesimittari on lämpöeristetty. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei pakkanen pääse sisään teknisen tilan tai vesimittaritilan tuuletusaukoista ja oven alareunasta.

Talvella kiinteistöjen tonttijohtojen jäätyminen voidaan estää juoksuttamalla niissä vesijohtovettä. Ennen vedenjuoksutusta on kuitenkin tärkeää varmistaa viemäreiden kunnollinen toiminta, sillä viemäri voi jäätyä talvella. Jäätynyt viemäri tukkeutuu, jolloin juoksutettava vesi purkautuu hallitsemattomasti. Tämä voi aiheuttaa kiinteistöön vakavia kosteusvahinkoja.

Jäätyneen vesimittarin tai tonttijohdon sulattaminen on jätettävä ammattilaisen tehtäväksi. Jos putkea sulatetaan jäätyneen putken keskeltä, vesi laajenee sulaessaan ja saattaa vaurioittaa putkea. Omatoimista sulattamista on vältettävä lisävahinkojen estämiseksi.

Lähde: HSY:n vesihuolto

Julkaistu: 9.12.2011 08:07