Etusivu > Ajankohtaista > TEM: Isännöitsijöistä pulaa lähitulevaisuudessa

TEM: Isännöitsijöistä pulaa lähitulevaisuudessa

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ennakoi, että isännöintityön tekijöitä tullaan tarvitsemaan lähitulevaisuudessa monissa osin maata. Tieto selviää ministeriön valmisteilla olevasta Ammattibarometri-järjestelmästä, joka selvittelee työvoiman kysyntä- ja tarjontasuhteita.

Ministeriön syyskuussa 2011 tekemä arvio seuraavaksi puoleksi vuodeksi osoittaa, että isännöitsijöistä tulee olemaan pulaa etenkin maan etelä- ja keskiosissa. Oulun pohjoispuolella tilanne on tasapainossa.

Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen toteaa, että Isännöintiliiton käsitys asiasta on hyvin samansuuntainen ministeriön arvion kanssa.

- Arviomme mukaan seuraavan vuosikymmenen aikana alalle tarvitaan joka vuosi 200 uutta isännöitsijää.

Kaurasen mukaan isännöinnin arvostusta ja tunnettuutta pitäisi pystyä lisäämään, jotta esimerkiksi nuoret osaisivat hakeutua isännöintityöhön.

Kaikissa Suomen Työ- ja elinkeinotoimistoissa on vuonna 2011 jo kahdesti arvioitu noin 200 ammatin työllisyysnäkymiä. Tiedot alueiden näkemyksistä on koottu Ammattibarometri-järjestelmään. Asiaa on käsitelty myös Kauppalehden (21.11.2011) artikkelissa.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM)

Julkaistu: 12.12.2011 15:31