Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon lukijat: Taloyhtiön kunto ratkaisee asunnon arvon

Kotitalon lukijat: Taloyhtiön kunto ratkaisee asunnon arvon

Tiedote 13.12.2011

Kotitalo-lehden marraskuun numerossa kysyttiin, mikä on lukijoiden mielestä vaikuttanut eniten heidän asuntonsa arvoon kymmenen viime vuoden aikana. Yli 40 prosenttia lehden lukijoista oli sitä mieltä, että taloyhtiön remontti vaikuttaa asunnon arvoon eniten. Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen pitää asunnon omistajien näkemystä myönteisenä uutisena taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille. - Se luo hyvän pohjan pitkäjänteiselle ylläpidon suunnittelulle ja toteutukselle, hän sanoo.

Noin 20 prosenttia piti asunnon remontointia merkittävimpänä tekijänä. Avovastauksissa pidettiin tärkeänä myös remonttien järkevää aikataulutusta ja säännöllisyyttä. Myös muut kunnossapitotoimenpiteet nähtiin tärkeinä. - Jatkuva pieni remontointivirta pitää yhtiön hyvässä kunnossa, paniikki ei yllätä, rahat eivät lopu ja kaikilla riittää tasaisesti puuhaa, kertoo eräs vastaajista.

Myös sijainti ja ympäristö vaikuttavat

Noin 10 vastaajista prosenttia uskoi kaavoituksen, uusien rakennusten tai muiden vastaavien ympäristön muutosten vaikuttaneen eniten. Taloyhtiölle laaditun korjausohjelman merkitykseen uskoi 4,9 prosenttia vastaajista. Useat vastaajat mainitsivat myös asunnon sijainnin merkittävänä asunnon arvoon vaikuttavana tekijänä.

Sen sijaan taloyhtiöön hankittua palvelua, kuten isännöintiä tai huoltoa, ei pidetty kovinkaan tärkeänä asunnon arvoon vaikuttavana tekijänä. Sen mainitsi alle neljä prosenttia vastaajista.

Kyselyyn tuli 82 vastausta.

Kotitalo-lehden joulukuun lukijakysymyksessä kysytään, kuka teidän taloyhtiössänne huolehtii, että kulkuväylät pysyvät talvella turvallisina? Vastaa kyselyyn!

Kotitalo-lehti 1/2012 ilmestyy 31.1.2012.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 13.12.2011 10:35