Etusivu > Ajankohtaista > Jouluvalo- ja kynttilätestit paljastivat turvallisuuspuutteita

Jouluvalo- ja kynttilätestit paljastivat turvallisuuspuutteita

Jouluvaloista ja sisäkäyttöön tarkoitetuista kynttilöistä löydettiin Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) testeissä useita turvallisuuspuutteita. Tukesin kenttätarkastajat testasivat 22 sähköistä jouluvaloa ja 20 kynttilää.

Jouluvaloista vain kolmessa ei ollut mitään huomautettavaa. Vakavimpia turvallisuuspuutteita oli yhdessä jouluvalossa, josta puuttui vedonpoistin ja jonka johdinlangat tulivat kosketeltaviksi, kun lamppu oli poissa. Lisäksi liitäntäjohdossa oli ainoastaan yksinkertainen eristys ja tuotteesta puuttui kaikki pakolliset merkinnät. Tuotteessa oli sähköiskun vaara.

Kynttilätesteissä tarkasteltiin kynttilöiden paloturvallisuutta, turvallisuusmerkintöjä ja turvallisuusvaatimuksia. Testatuista kynttilöistä kaksi poistettiin markkinoilta. Toisesta kynttilästä puuttuivat varoitusmerkinnät ja toisen kynttilän lasiastian ulkopinnan lämpötila nousi huomattavan korkeaksi.

Testatuista kynttilöistä 12 täytti tutkituilta osin turvallisuusvaatimukset. Kuudessa kynttilässä oli vähäisiä puutteita merkinnöissä ja näistä kahdessa myös vähäisiä rakenteellisia puutteita.

www.turvallistajuhlaa.info

Tukesin kynttiläohje

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes)

Julkaistu: 14.12.2011 08:49