Etusivu > Ajankohtaista > Oikeusministeri Henriksson: Isännöinnin palvelutasosta sovitaan isännöintisopimuksessa

Oikeusministeri Henriksson: Isännöinnin palvelutasosta sovitaan isännöintisopimuksessa

Isännöintiliitto kiittää oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia hyvästä vastauksesta kansanedustaja Arja Juvosen kirjalliseen kysymykseen asunto-osakeyhtiölaista. Vastauksessa Henriksson muistuttaa isännöintisopimuksen tärkeydestä.

- Palvelutason osalta asunto-osakeyhtiö voi edellyttää isännöintisopimuksessa tietyn tai tiettyjen isännöintiyrityksen palveluksessa olevien isännöitsijöiden huolehtivan sopimuksen mukaisesta isännöinnistä, Henriksson sanoo.

Isännöintiliitto on ministerin kanssa samaa mieltä. - Hallituksen lisäksi myös osakkaiden ja asukkaiden on hyvä tietää taloyhtiön palvelusopimusten sisällöstä. Muuten voi syntyä epäselvyyttä siitä, mitä isännöintipalveluun kuuluu, toteaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Lisäksi resursseista on sovittava selkeästi. - Jos yhtiöllä on isännöitsijä, hänen on huolehdittava yhtiön päivittäisestä hallinnosta hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti yhtiön antamien resurssien rajoissa eli osakkaiden haluamalla tavalla sekä huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua, Henriksson tiivistää.

Ministeri muistuttaa vastauksessaan, että asunto-osakeyhtiölain mukaisten toimenpiteiden hoitaminen vaatii käytännössä yhä useammin ammattimaista isännöintiä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vastaus

Lähde: Oikeusministeriö

Julkaistu: 14.12.2011 08:22