Etusivu > Ajankohtaista > Uusi yhtiökokous-opas rohkaisee osakkaita mukaan taloyhtiön päätöksentekoon

Uusi yhtiökokous-opas rohkaisee osakkaita mukaan taloyhtiön päätöksentekoon

Tiedote 19.1.2012

Taloyhtiöiden yhtiökokouksissa päätetään taas tänä keväänä korjauksista yli miljardin euron arvosta. Taloyhtiön ylin päättävä elin, yhtiökokous, on osakkaan tärkein vaikutuskanava. Aina osakas ei kuitenkaan tiedä, miten päätökset taloyhtiössä syntyvät ja miten niihin voi vaikuttaa. Siksi Isännöintiliitto on julkaissut Yhtiökokous-oppaan, joka kertoo tiivistetysti tärkeimmät faktat.

Suomessa on 80 000 taloyhtiötä, joissa on 2 miljoonaa asukasta. Asunto-osake on monen suurin omaisuus, josta kannattaa pitää huolta. Yhtiökokous-oppaan tarkoitus on innostaa osakkaita mukaan taloyhtiön päätöksentekoon. Helposti silmäiltävä ja yleistajuinen opas auttaa osakasta ymmärtämään, miten taloyhtiötä johdetaan, mitä yhtiökokouksissa päätetään ja mistä päätöksenteon pohjana olevat esitykset ovat peräisin. Oppaassa käsitellään myös sitä, miten osakkaan kannattaa valmistautua päätöksentekoon ennen kokousta.

Opas kertoo muun muassa, kuka saa osallistua yhtiökokoukseen ja miten äänestys tapahtuu. Käsikirja on kätevä apu yhtiökokouksessa. Oppaan lopussa on taulukko, josta osakkaan on helppo seurata tilaisuuden etenemistä vaihe vaiheelta. Sanasto-osuus avaa termejä, joita kokouksessa käytetään.

Kun osakkaan tietämys taloyhtiön päätöksenteosta ja omista vaikutusmahdollisuuksistaan lisääntyy, hänen on helpompi osallistua yhtiökokoukseen ja olla mukana päättämässä omaan arkeensa ja talouteensa vaikuttavissa asioissa. Tehdäänhän yhtiökokouksessa päätöksiä, jotka tuntuvat asumiskustannuksissa jopa vuosikymmenien ajan ja vaikuttavat kiinteistön ja huoneistojen arvoon sekä asumisviihtyvyyteen.

Yhtiökokous-oppaasta on saatavana myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot. Taloyhtiö voi hankkia oppaat kaikille osakkaille oman isännöitsijän kautta.

Tietoa yhtiökokouksista

Isännöintiliitto, lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 597 5976

Isännöinnin tiedottajaverkoston jäsenet eri puolilla maata.

Yhtiökokous-opas

1. painos, 2012
A5 vaaka, stiftattu, 16 sivua
Arvostelukappaleet medialle: viestintäpäällikkö Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828, marjut.joensuu@isannointiliitto.fi

Yhtiökokous-opas on osa Kotitalo-lehden tuoteperhettä, johon kuuluvat myös Huoneistoremontti-opas ja Isännöitsijäntodistus-opas. Tutustu oppaisiin.

Yhtiökokousaiheisia valokuvia tiedotusvälineiden käyttöön: http://www.isannointiliitto.fi/medialle/kuvapankki/yhtiokokous/

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Kotitalo tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön asumiskustannusten hallintaan ja asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseen.

Julkaistu: 19.1.2012 13:49