Etusivu > Ajankohtaista > KVKL: Kiinteistönvälittäjän ammattipätevyysvaatimusta laajennetaan

KVKL: Kiinteistönvälittäjän ammattipätevyysvaatimusta laajennetaan

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) tiedottaa, että työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää lainsäädäntöhankkeen, jossa pyritään laajentamaan välittäjäkokeen ammattipätevyysvaatimuksia. Hallituksen esitys asiasta on tarkoitus antaa syksyllä 2012.

Välitysliikelain mukaan välitystoimintaa ei saa harjoittaa, ellei asianomainen ole täyttänyt rekisteröinnin edellytyksiä. Tällä hetkellä riittää, että välitysliikkeen jokaisessa toimipaikassa on yksi henkilö, joka on osoittanut ammattipätevyytensä välittäjäkokeessa. Tavoitteena hankkeessa on välitystoiminnan rekisteröintiedellytysten muuttaminen siten, että välitysliikkeen jokaisessa toimipaikassa välitystoimintaan osallistuvista henkilöistä vähintään puolella olisi oltava välittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys.

KVKL on kiinteistönvälitysalan keskusjärjestönä ajanut minimikoulutusvaatimuksen laajentamista jo pidempään. Uutinen lainvalmistelun hankepäätöksestä olikin järjestölle mieluisa. KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila pitää tämänsuuntaista kehitystä asuntokaupan asiakkaiden, yhteiskunnan sekä alan ammattilaisten etuna.

Lähde: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

Julkaistu: 30.1.2012 10:33