Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: energiatodistusmääräykset järkeviksi ja kustannustehokkaiksi

Isännöintiliitto: energiatodistusmääräykset järkeviksi ja kustannustehokkaiksi

Isännöintiliitto on mukana työryhmässä, joka valmistelee ympäristöministeriölle muistiota energiatodistusmääräyksistä. - Olemme vahvasti vaikuttamassa siihen, että energiatodistusta koskevat uudet säädökset laaditaan järkeviksi ja kustannustehokkaiksi. Keskeinen tavoitteemme on, ettei asunto-osakeyhtiöille tule turhia kuluja, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Kulutustietoihin perustuva energiatodistus sallittava

Energiatodistuksen tarkoituksena on kertoa rakennusten energiatehokkuus riittävällä tarkkuudella. Päätöksenteko energia-asioissa vaatii kiinteistön kokonaisvaltaista tuntemista ja johdonmukaisuutta.

- Energiatodistuksella ei sinänsä ole tässä roolia, eikä sillä yksittäisenä dokumenttina aikaansaada minkäänlaista energiatehokkuuden parantamista. Tästä syystä pitää sallia kulutustietoihin perustuva energiatodistus sekä antaa taloyhtiöille mahdollisuus itse päättää, minkälainen todistus on heille tarkoituksenmukainen, Heikkilä täsmentää.

Isännöintiyrityksistä löydyttävä osaamista

Isännöintiyritykset voivat antaa energiatodistuksia, mutta niillä pitää olla riittävä osaaminen todistusten laatimiseen. - Itse asiassa Suomesta ei löydy riittävää kapasiteettia energiatodistusten tekemiseen ilman isännöintiyritysten työpanosta, Heikkilä jatkaa.

Energiatodistusmuistiota valmisteleva työryhmään kuuluvat Isännöintiliiton lisäksi Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Suomen Omakotiliitto ry ja Vuokralaiset ry.

Yksityiskohtainen energiamuistio toimitetaan ympäristöministeriölle sen valmistuttua.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 370 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 30.1.2012 15:55