Etusivu > Ajankohtaista > SPEK: Palokuolemat vähenivät edelleen vuonna 2011

SPEK: Palokuolemat vähenivät edelleen vuonna 2011

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) ennakkotietojen mukaan tulipaloissa kuoli 67 ihmistä vuonna 2011. Palokuolemien määrä on nyt suurin piirtein samaa tasoa muiden Pohjoismaiden kanssa. Erityisenä haasteena on ikäihmisten turvallisuudesta huolehtiminen.

Suomessa palokuolemien vaihteluväli on ollut jo pitkään noin 80-120 vuodessa. Vuosi 2011 oli toinen vuosi peräkkäin, jolloin tulipalojen aiheuttamat kuolemantapaukset vähenivät.

Suomessa paloturvallisuutta on parina viime vuotena parannettu monin tavoin: Suomessa saa myydä ainoastaan itsestään sammuvia savukkeita, palovaroittimien määrää kodeissa on lisätty, paloturvallisuuden edistämiseksi on kampanjoitu ahkerasti ja sprinklaamista on edistetty.

Yli 60-vuotiaiden osuus viime vuonna paloissa kuolleista oli lähes puolet. Aiemmin selkein riskiryhmä olivat keski-ikäiset miehet. Kehityksessä näkyy yhteiskunnan ikärakenteen muutos.

Viime vuoden palokuolemista 25 tapahtui omakotitaloissa, 13 kerrostaloissa, 12 rivi- ja muissa pientaloissa. Tupakointi oli yhä yleisin tunnistettu kuolinsyy. Toiseksi eniten kuolemantapauksia aiheuttivat tahallaan sytytetyt tulipalot.

Lähde: SPEK

Julkaistu: 30.1.2012 16:43