Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon lukijat: Lumityöt puhututtavat

Kotitalon lukijat: Lumityöt puhututtavat

Kotitalo-lehden joulukuun lukijakysymyksessä selvitettiin, kuka huolehtii taloyhtiöiden kulkuväylien turvallisuudesta. Yli puolet vastaajista kertoo, että kulkuväylien turvallisuudesta huolehtii huoltoyhtiö. Runsas 14 prosenttia sen sijaan sanoo, että pihasta pitävät huolta osakkaat itse.

65 prosentilla Kotitalon lukijakysymykseen vastanneista on talvikunnossapitosopimus huoltoyhtiön kanssa. Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä sopimushuoltoyhtiöiden työhön. Eräs vastaaja kertoo, ettei huoltoyhtiö juuri koskaan saavu paikalle riittävän ajoissa. Toiset huoltoyhtiöt saavat kehuja. "Huoltoyhtiömme tekee myös kaupungin vastuualueelle kuuluvat lumityöt ja hiekoituksen", eräs vastaaja kiittelee.

Osakkaat lumihommissa

Jossain taloyhtiöissä osakkaat ovat jakaneet keskenään vastuun lumitöistä. Vuorolistoja ei ole laadittu, mutta yhteispeli toimii mukavasti, kun kukin osakkaista osallistuu oman kuntonsa ja kykynsä mukaisesti. "Meillä on erittäin hyvin toimiva järjestely ja vastuulliset osakkaat", kehuu eräs vastaaja.

Aina yhteistyö ei toimi. Välinpitämättömyydestä johtuen kulkuteiden hoito jää helposti hallituksen vastuulle. "Lumisateen sattuessa kaikki pysyvät visusti piilossa, kunnes hallitus on kolannut lumet ja hiekoittanut kulkuväylät - korvauksetta tietenkin."

Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kaurasen mukaan ketään ei voi pakottaa talkootyöhön. - Vastuukysymyksiä esimerkiksi liukastumistapaturmissa kannattaa myös miettiä. Joskus saattaa olla järkevää ottaa suosiolla huoltoyhtiö tekemään huoltotyöt, Kauranen sanoo.

Kotitalo-lehden helmikuun lukijakysymyksessä kysytään, miten olet valmis vähentämään vedenkulutusta ensimmäiseksi? Vastaa kyselyyn!

Kotitalo-lehti 2/2012 ilmestyy 13.3.2012.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 31.1.2012 10:11