Etusivu > Ajankohtaista > Asumisen ja rakentamisen palvelut siirtyvät verkkoon

Asumisen ja rakentamisen palvelut siirtyvät verkkoon

Rakentamisen lupien hakeminen sekä esimerkiksi kiinteistöjen energiatodistusten ja asuntojen vuokratietojen tarkastelu onnistuu tulevaisuudessa sähköisesti. Ympäristöministeriön Asumisen ja Rakentamisen ePalvelut -hankkeen tavoitteena on sähköistää asumisen ja rakentamisen palvelut vuoteen 2013 mennessä.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru kertoo, että esimerkiksi rakennusluvan hakeminen onnistuu jatkossa yhdestä verkko-osoitteesta itselle sopivaan aikaan, eikä aikaa tarvitse enää käyttää matkustamiseen paikasta toiseen tai tietää, mikä viranomainen luvan missäkin vaiheessa käsittelee.

Sähköistettävät palvelut jaetaan kolmeen ryhmään: rakentamisen lupapalveluihin, asumisen palveluihin sekä elinympäristön tietopalveluihin. Tavoitteena on, että vuodesta 2014 alkaen palveluntarjoajat, kuten esimerkiksi kunnat ja ELY-keskukset, voivat siirtyä käyttämään sähköisiä palveluja perinteisten rinnalla. Palveluista ensimmäisenä valmistuu Asuntojenvuokrat.fi-palvelu, joka tarjoaa tietoa vuokra-asuntojen hinnoista.

Ympäristöministeriön Asumisen ja Rakentamisen ePalvelut -hanke on osa valtiovarainministeriön Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe), jonka tavoitteena on edistää kansalaisten ja yritysten sähköistä asiointia.


Lähde: Ympäristöministeriö

Julkaistu: 6.2.2012 10:22